Ahojte,prosím Vás je tu niekto kto ma atrofiu očných nervov alebo glaukom?Ja to nemám zdiagnostikovane, ale mám atrofiu očných nervov ,len momentálne som tehotná v 7 mesiaci .Očný tlak som mala vždy v norme najviac 19 ,len toto ma dostalo ,že mám atrofiu.Nosím okuliare do dialky -1.5 dioptrie a pred tehotenstvom som mala -0.75 a celkovo v tehotenstve sa mi zhoršila aj ostrosť ,ale to môže byt aj hormónmi ,len chcem vediet či ešte niekto ma takýto problém a ako si udržať oči čo najdlhšie aspoň také aké sú teraz.
@tuippo ja nemám zdiagnostikovane, že to je glaukom ,ale že to je atrofia ,zatiaľ nevedia z čoho vznikla lebo som absolvovala viac vysetreni vrátane mri a neurológie a tam vylúčili neurologické poškodenie,a bola som na oct ,hrt a perimetri a u teba vedia z čoho vznikla atrofia na základe druz to je neurologického charakteru?
@aduska1989 tá čiastočná atrofia vznikla lebo mi tie drúzy priškrtili očné nervy až natoľko, že prestali byť vyživované a odumreli. Drúzy sú usadeniny v oku, ja to mám geneticky po otcovi, nie je to neurologického charakteru
@tuippo a ako to zistili že je to druzami,ktoré vysetrenie to odhalí?
@aduska1989 zistili to vyšetrením očného pozadia pri bežnom očnom vyšetrení
@tuippo no to ja som mala ocne pozadie v poriadku a po mesiaci som išla znova lebo ma oči rezali a tam už urobila aj oct a vtedy mi to zistila.A ako dlho to už máš?
zistili mi to v roku 2018. Ešte mi teraz napadlo, že za to môžu drúzy sa definitívne potvrdilo po CT, keď v očiach pri terči zrakového nervu boli tie drúzy vidieť
@tuippo a máš aj nejaké problémy so zrakom?ja nosím dioptrie do dialky mala som -0.75 a v tehotenstve sa mi pohoršili dioptrie na -1.5
@aduska1989 mám okuliare do dialky 1.5 pravé oko (viac postihnuté) a 1.0 ľavé oko
Ja sa liečim na glaukóm na oboch očiach, periférne oct a vyšetrenia sú ok, len musím každý deň kvapkat kvapky a chodiť na kontroly na sledovanie. Bola som krátkozraké s dioptriami 6.25 ale bola som na operácii tak je to 7 rokov čo nepotrebujem okuliare...
Momentálne som akurát veľmi svetloplacha a oči potrebujú veľa oddychu inak sú suché a bolia ma
@aduska1989 ja mám čiastočnú atrofiu očných nervov na základe drúz. Užívam Tebokan, to je ginkgo biloba ráno a na obed, plus Macushield, to sú vitamíny. Raz ročne absolvujem vyšetrenie spojené s perimetrom a OCT. Inak ako si prišla nato, že máš atrofiu očných nervov, ak to nemáš zdiagnostikovane?