Dobrý deň...chcela by som sa opýtať..bola mi diagnostikovaná diagnóza Gerd reflux a s tým spojený zápal pažeráka. Mohla by som sa opýtať sa sa to vyliečiť úplne? Je niekto kto sa z toho vyliečil? Alebo už dokonca života je potrebné byť na diéte, respektíve či niekomu nepomohli nejaké bylinky alebo niečo (beriem IPP omeprazol) ďakujem za každú radu🥰🥰🥰🥰
@ivetka312 zapaleny pazerak som nemala ale mala som k tomu zapalene crevo a uz nemam. Z vysetreni som mala (mild damage esophagus- jemne zniceny pazerak) Uzivala som aj PPI asi 3 mesiace. Myslim ze v globale pomohli aj ked mi s nimi bolo vseliako. Mala som rozne priznaky ako nazvracanie, bolest pazeraka, dychavicnost, bolesti hlavy, palenie v ustach, nose... bola som na diete. A schudla som moc. Momentalne som asi ok. Jem vsetko co chcem. Ale stale mam potraviny ktore mi robia napriklad bolest hlavy a palenie v nose. Nemozem moc Nutellu, orechy, niektore kupovane kolace, z nich mam to palenie. Inak mozem vsetko. A ked na mna lezie choroba, tiez sa mi to zhorsuje. Neviem ci ti to pomoze ale mne pomohli tie lieky a pozitivne myslenie. Tak ako choroba prisla, vie aj odist.
@makova333 vies ze ani neviem. Myslim ze som mala bolesti niekde tam. Ale vtej dobe ma pobolievalo kade tade, bolo mi vseobecne zle a navracanie. Zapalene crevo si vsimli na sone a potom este par mesiacov na to som sla na sono a stale to tam bolo zapalene. Par mesiacov neskor som sa dostala na MRI a tam bolo uz vsetko v poriadku.
uplne som sa z toho nikdy nedostala mam oslabeny zvierac takze to je na stalo. snazim sa jest vhodne potraviny(nejest co mi robi zle) a ak ochoriem som astmaticka kaslom sa mi zhorší reflux vtedy beriem lieky