Ahojte asi budem musieť ísť na gastroskopiu ale mám hrozný strach a chcem to absolvovať v narkóze máte s tým skúsenosti nebolo vám zle z narkózy? Alebo aj čo ste narkózu nemali je to naozaj také hrozné?
2x som absolvovala, nič hrozne to nebolo, strach bol väčší 😃. Rovno som povedala doktorovi, že sa bojím hltania tej hadice, zasmial sa, že pouzije detskú optiku, a nič nemusím hltat, že on sondu sám zavádza do žalúdka, pacient len leží. Ze to je mýtus, že musí človek dačo hltat, lezis a jednoducho sondu ti zavedú oni. Do narkózy keď, tak možno jedine deti, ale zdravý dospelý to ozaj zvládne bez problémov, asi 5-7 minút výkon. Ja by som kvôli tomu určite do narkózy nešla
Muz bol aj na gastro aj na kolono. A teda gastro ze bolo uplne v pohode. Urcite by som nesla kvoli tomu do narkozy. Ta sa ma robit len v nevyhnutnych pripadoch. Skor najist sikovneho dr. Ziaden normalny doktor by nedaval na toto narkozu. Omrtvia hrdlo sprajom a nic nemusis hltat.
Ja som bola na gastro už trikrát a o dva týždne idem zase. Mám z toho strach, ale už viem, čo ma čaká. A naozaj to nie je také hrozné, aby si kvôli tomu musela ísť do narkózy. Je to pár minútové vyšetrenie a kvôli tomu ísť do narkózy je naozaj nezmysel. V najhoršom prípade si pýtaj nejaký oblbovák a to ti určite bude stačiť. Aj keď si myslím, že by si to zvládla aj bez toho.
aj u mňa bol strach väčší, ako zákrok. Dokonca sa ma pani, čo čakala v čakárni pýtala, či mi to nerobili, lebo som bola podľa nej v ordinácii krátko.
Vôbec sa nemusíš báť, ono pri gastre to nie je taká poriadna narkoza, pichá sa liek na ukludnenie, budeš taka uvolnenejsia a troska lieku na spanie, ktorý sa davkuje veľmi opatrne, pacient spi, väčšinou ma kyslík len do nosa. Podľa potreby sa lieky pripichuju.skonci sa vyšetrenie a pacient je po cca 10 minútach hore a v pohode len troska unavený. Nie som si istá, či ti to takto neurobia len vo fakultnej nemocnici, popýtaj sa. V Nemecku sa to takto robí automaticky. ( Dr anestézie)
@lubka261 da sa to úplne v pohode, pacient má zavedenu kanylu, troska dormica, troska propofolu sa pichne , kyslík do nosa a čau. Gastroenterológ resp. Sestra ( v zahraničí) si to davkuju sami, pacient má EKG, saturaciu na monitore a tlak sa meria. Len keď sú problémy volajú anesteziologa.
Ahoj, mne robili minulý rok v celkovej narkóze.. Mám príšerný daviaci reflex a aj strach som mala, myslím že som sa rozhodla dobre.. Po prebudení som sa asi pol hodinu chechtala a bola som trochu ťarbavá, treba mať doprovod.. Zle mi nebolo..
Ja som si dala pichnut dormicum a super nic si z toho nepamatam, po gastro ma manzel odviezol domov dve hodiny som pospala a zvysok dna fungovala v pohode. Odporucam
Ja som pred tyzdnom bola na kolono v narkoze. Narkoza pohodicka zvladnuta super poobede uz som na balkone nabytok si stavala z nudy. Idem onedlho este na gastro ale tam som.narkozu odmietla. Ze nemusim prespat vsetko. Gastro bez narkozy sa zvladnut da. A narkozu tiez nie vzdy preplaca poistovna. Ja som si ju pri kolono napriklad platit musela.
@viera1107 dobry vecer, prosim kde Vam robili gastroskopiu v celk.narkoze? Mam rovnake problemy...
Ja som bola asi v 17 rokoch a nebolo to take hrozne. Je to neprijemne, ale viac sa bojim narkozy ako chvilu neprijemneho pocitu.