Ahojte .... je tu niekto kto tu riesil zapal traviaceho traktu a zbavil sa bakterie yersenia ? Uz asi cca 5 rokov som mal problemy s obcastnymi hnackami a riedkou stolicou co moja obvodacka riesila len liekmi na hnacku, ked sa mi to v poslednom case zhorsilo, a isiel som k lekarke, tak som zistil ze ma dovolenku cize som musel ist k lekarovi co ju zastupoval. Lekar mi zobral krv a mal som aj priniest vzorku stolice. V krvy mi zistili protilatky na yersinie IgA v hodnote 107, ...pricom hodnota ma byt do 10. Nasadil mi antibiotika po ich douzivani som mal hodnotu 170. Poslal ma teda na gastro vysetrenie kde mam ist buduci tyzden.
Co som sa docital tak je celkom problem sa toho zbavit. Moje priznaky su len riedka stolica, ale rozhodol som sa ze zmenim vseobecneho lekara nakolko som svojej doktorke uz prestal uplne doverovat. Zaujimalo by ma teda ci tu niekto tiez riesil podobny problem. Dakujem
Mne ju teraz zistili na biorezonancii a odstranili. Mala som traviace tatkosti
tu mam aj ja zvysuje sa mi v igg neustale a infektolog nic neriesi napriek tomu ze mam klinicke priznaky asi az ked skoncim na voziku potom ma zacne
bashee a ako vam ju odstranili ?
Ahojte.. No myslim si, ze yersinia enterocolitica je v dnesnej dobe uplne normalne crevne ochorenie.. Vyplyva to najmä zo surovín, ktoré kupujeme z obchodov..to ako sa skladuje potravina, kym sa my ludia k nej dostaneme.. Yersinia vydrzi teplotu az do 44'C,cize je celkom v surovych veciach odolna a ani chladnicka jej nevadi.. Da sa ziskat z bravcoveho masa, hydiny.. Zo suroveho mlieka, surovej zeleniny.. Ale aj od zivych zvierat ako je hovadzi dobytok, prasa, hydina, zajace.. Nakaza je prenasana z jazyka, noh, nosa zvierat, staci, ked si poriadne neumyjete ruky.. A z upratovania vykalov po zvieratach...
To je k teme y. enterocolitica... Mile damy a pani ja mam protilatky v tele uz 17 rokov a nikto s tym nic nerobi. Uz si nerobim v nicom nadeje.. Ja mam neskutocne bolesti celeho tela, zavrate, triasky a riedku stolicu.. A bolesti brucha, nieco strasne.. Zvracanie hocikedy, hocikde.. Tato tycinkovita rovna bakteria sposobuje zapal v tele. Ked je tato bakteria neliecena v akutnej faze, vtedy dochadza k chronickej invazii.. To znamena, ze zapal raz napadne ruku, raz nohu, raz crevo, raz zaludok.. Potom nastane ticha faza, chvilu pokoja a ked prechladnete, znovu sa aktivuje ten zapal a znova mate priznaky ako v akutnej faze.. Len s tym rozdielom, ze bakteria tam uz nieje, ale telo si ju stale pamata, lebo zanechala v tele stopu.. A to su tie protilatky.. No a z toho je potom napr. reumaticke ochorenia, lebo rado sa zapaluju klby, väzy, šľachy, svaly..no a nech si to tí lekari skusia hnackovat pol hodiny v kuse na hajzli kde idete dusu vypustit a zvracat s neskutocnymi bolestami brucha..! Ja si prechadzam peklom na zemi, pretoze sa lekari na takychto ludi ako som ja, pozeraju ako na HYPOCHONDRA A BLÁZNA vhodneho na psychiatriu.. A mozem za seba povedat, ze doba je velmi zla, vobec nikoho nezaujimaju trapenia nejakeho 'blazna'.. No ale moj nazor je taky ze oni ani NEVEDIA LIECIT YERSINIU, tak povedia radsej, ze sa neda nic robit s tym..
@kludna no to je pravda ze nevedia alebo aj nechcu o.i. neexistuje iba jedna yersinia je ich viac a serotypov detto podla mna je to neznicitelna bakteria resp niekomu zmizne po atb a niekomu nie, najhorsie na tom je ostanete bez prace chodite po lekaroch v bolestiach nemate prijem a len si vas pohadzuju a potom az nejaky 25ty lekar vam da konecne atb a tie vam zretelne pomozu a dovtedy ako co im je jedno ze skoncite bez prace aj pod mostom jedny posrate atb vam zlepsia stav a predtym niekolko infektologov sere na vas to je zdravotnictvo 21 storocia ale hlavne ze mame umelu inteligenciu
@pupavka1 tam je to na ' dlhe lakte'.. Toto co mam ja, je pre lekara nocna mora.. Preco? Lebo ma liecit nieco, co pre nich 'neexistuje'.. Tu ludia pisu, ze 2-4roky to maju.. Ja ich mam v krvi 17 rokov.. je to nepredstavitelne trapenie.. Same zenske zapaly, mocove ustrojenstvo..alergia,astma,reflux,pankreatitida....a toto je lekarom malo.. Tie bakterie ma obrali o spanok, o zdravie... A ked zacnu zazivacie tazkosti, zavrate, zvracania, hnacky..no sodoma gomora.. A coho som sa dockala? Vraj sa mam s tym naucit zit😂.. To mi povedal gastroenterolog v cadci.. Vravila som mu, ze som po akutnom zapale pankreasu, ze mi je stale zle, slabo, som unavena.. Tak povedal, ze on s tym nic neurobi,ze to nesmiem tak brat a mam sa s tym naucit zit.. Tak bola som na hadickach cez nos do zaludka, no a vsade kde sa dalo.. Dusila som sa.. A on ma na salame.. Neuveris aj po papuli som mu skoro dala.. No.. A creva kolkokrat tak bolia, ze ked sadnem na zadok, akoby ma niekto nozikom rezal za ziva.. Sa na mna dival jak na blazna.. Ja fakt neviem ale mam pocit akoby niektori doktori mali tituly za peniaze a do skoly ani nechodili🙁
@kludna no vidis presne tak jediny normalny odbor je chirurgia aj to je malo takych co maju cit pre tkaniva, mna napriklad strasne bolela hlava dr ze migrena ze tbl od bolesti trhalo mi viditelne kutikom tak ze tetania vsetko som si vyliecila sama atb na co je potom zdravotnictvo ked lieky ak mas od koho si vies aj sam dat krv za peniaze ti vysetria aj na vlastnu ziadost ja som si vsetko musela nastudovat sama aj som sa sama vyliecila a banujem ze som vobec verila nejakemu doktorovi za toto by mali ist sediet ako je mozne ze jeden dr ti uzna chorobu a druhy povie ze ju nemas a necha ta trapit ked obaja maju rovnaku atestaciu poviem ti jedno ty doktora nezaujimas pre neho si len cislo zdravie je tvoje a mas ho iba jedno tak sprav maximum aby si sa z toho dostala tak ako som robila ja btw ja som mala extremne vysoky onkomarker takze ti radim zaujimaj sa
ahoj, pomohlo ti nieco na tu yersiniu ?