Gastro vyšetrenie v anestéze

30. júl 2024

Dobry den prosim vas ako zvladnut gastro v anasteze ? Mavam tetanicke krce a citlivy zaludok a 5 mesiacov pocitujem cudzie teleso v krku a mam velky strach ake budem mat citlive hrdlo a zaludok prosim vas co na to pomoze ???

klementinka58
30. júl 2024

ved to je nic, uspia ta a zobudia, nic ma nebolelo, nic som necitila a to mi bral 3 vzorky

autor
30. júl 2024

@klementinka58 to chapem ale ako som pisala pocitujem dlhsiu dobu cudzie teleso v krku a mam citlivy zaludok a obavam sa ako mi bude po zakroku ty si kde bola prosim ta?

klementinka58
30. júl 2024

bola som v novych zamkoch

klementinka58
30. júl 2024

nezakladala si podobnu temu pred par dnami? tam som radila tiez

cinamood_
30. júl 2024

Po narkoze mozes vracat, moze ti byt nevolno a velmi zle, ale moze sa ti stat ze ti nebude nic z toho a budes v pohode. Moja znama bola na gastro niekde v ziline, robili jej to cez nos, samozrejme za priplatok ale pochvalovala si ze to vobec nebolo take zle.
A preco ti idu robit gastro?Ked mas iny problem? Citlivy zaludok ma podla mna uz kazdy druhy dospely 🫣..

suzitok
30. júl 2024

ja chodím v NZ, mne stačí Midazolam injekcia a nepamätám si absolútne nič...kľudne mi môžu robiť kolono, aj gastroskopiu hoci aj každý deň...a tiez som tam isla so stiahnutým hrdlom a napínalo ma..dali injekciu a od toho momentu si nepamatám nic, zobudila som sa doma...
anesteziu som mala v nemocnici, pocas operacie a presne ako sa pise vyssie, neskutocne zle mi bolo, ani infuzie nezabrali na zastavenie nevolnosti

autor
30. júl 2024

@klementinka58 a ako to je s liekmi ?kedy ich treba vysadit ? Beriem od bolesti

fiafia
30. júl 2024

Ja som bola teraz nedávno. Nie v narkóze, len mi pichli oblbovak. Z vyšetrenia si nepamätám nič, asi dve hodiny po tom som bola ako opitá. Takže radšej takto ako narkoza, tam môžu byť horšie neziaduce účinky ako samotné vyšetrenie

oli18
30. júl 2024

Na lieky sa opytaj lekara. Gastroskopia nie je taky strasiak, ako z neho robia samotni bojazlivi pacienti. Bola som x krat v case, ked sa injekcia este nepichala. Zaludok mam citlivy tiez, dviha mi ho aj zubna kefka 😄. Hlavne je to velmi kratke vysetrenie. Ak ti pichnu injekciu, bude to tak, ako pisu baby vyssie. Ber si dorovod, riadit auto nemozes, budes chciet spat. A pozor, nebudes pamatat, co ti povie lekar po vysetreni. Takze nech sa na zaver vysetrenia spyta doprovod.