Gastro problémy

15. sep 2022

Prosim Vas, ako vyzera reflux u dospelych?tento tyzden sa mi viac x stalo, ze som si odgrgla a vratil sa mi obsah do pusy.Sorry za hnusny opis.Viem si zatial pomoct nejakym liekom z lekarne?Mavam v ustach obcas pocit horkosti, ale zaludok ma neboli, jest mi chuti len, ked vypijem viac vody ci slabu kavu pride mi to spat.
Treba sono, hadicu?nikdy som nemala gastro neprijemnosti.Mala som aj stresy deti do skoly, som nejaka rozhodena

kenka1988
15. sep 2022

Presne moje stavy, grganie,hrca v krku, únava, okrem únavy som mala aj zavrate po väčšom najedeni. Bola som na gastro,zistený helicobakter, po nasadení diéty bez lepku a laktózy,som tiez odsledovala zhorsenie stavu po lepku. Helicid a dieta by vám mali pomôcť v akútnych stavoch 😉

ctrl
15. sep 2022

https://mastichaterapia.sk/
Mne veľmi pomohla Masticha rozklikni si ako to funguje a následne tráviace problémy .

axixi
15. sep 2022

Vyšetreniu "hadičkou" sa na gastre určite nevyhneš. Tiež mám diagnostikovaný reflux a alergiu na mliečnu bielkovinu, ale až takéto problémy som nemala. Skôr bolesti či pálenie v oblasti pažeráka. Že to ide von, resp. len do hltana, cítim len pri predklone po najedení (napr. pri cvičení jógy). Na to mi bol predpísaný omeprazol (tá istá účinná látka ako má v helicid), ale neužívam ho už roky. Môžu ti to zhoršovať niektoré potraviny, mne nerobí dobre napr. kysnuté cesto alebo čerstvá paprika.