Dobrý deň, s červami pociťujem problémy už nejaký 4. Mesiac, všetko sa začalo na začiatku Júna, stratila som odchod plynov z čriev, keď potrebujem vetry dostať von, ide to len pár krát za 3-4 dni, a tiež musím vynaložiť veľkú námahu pri tom…. Každopádne po každom jedle pociťujem ťažobu na črevách, práve na ľavej strane od pupka, ako keby som tam mala zaseknutu tenisovú loptičku, takisto je tento stav sprevádzaný veľmi zvláštnymi zvukmi, a celkovo mi to navodzuje akoby to boli zaseknuté vetry, ktoré potrebujú ísť von, ale nejdú … s týmto trpim od júna, pred 4 dňami som bola na gastre kde mi robili ultrazvuk a hadičku z vrchu do žalúdka…. Doktor vyhodnotil všetko v norme, dal mi len niečo na nafúknutie a nejaké lieky na reflux, pretože v poslednej dobe mi aj dosť často vybieha kyselina… tie čreva nijak viac neriešil a ja teraz neviem čo mám robiť, pretože neviem si predstaviť takto žiť, ešte, aby som spomenula odobral mi 2 vzorky zo sliznice, jednu poslal na helikobaktera, vyšlo, že nemám a druhý na celiakiu to bude za 2 týždne … moja otázka na Vás je taká, stretli ste sa už s takým stavom ? Čo by ste robili na mojim mieste ?
@liliputka2131 ach teraz ste na tak ukludnili, ani si neviete predstaviť, pokúsim sa ísť znova k doktorke nech mi dá výmenný listok, a skúsim to poriešiť, každopádne nemám kŕče žiadne ani hnačky, a myslela som, že intolerancie sú s tým spojené
@jarmilkas nie po kazdom mliecnom mam krce niekedy ma len nafukne jak hovado a sa citim jakeby som kamen tam mala a hnacky myslim vodnate ja vobec nemavam kazdy inac to ma
@liliputka2131 môžem sa opýtať ? Začalo som jesť len bezlaktozove potraviny plus keď idem jesť niečo kde je mlieko tak si dám aj laktazu, no 3 dni mi bolo fajn a dnes počas dňa úplne v pohode a zas večer, večer to chodí proste najčastejšie, mi zas len prežblnkava v črevách a mam pocit plnosti, prechádza mi to tam zo strany na stranu, ale nejde von…. Vy ste museli úplne vyradiť mlieko aj keď ste užívali laktazu ?
@jarmilkas a aku silnu laktazu uzivas?mne ked vysla z histo laktozova som si myslela ze ked budem jest laktazu a pritom vsetko co som jedla ze bude mi ok no nebolo ja som po zisteni na mesiac dva uplne vyradila vsetko a nahradila veganskymi ja ani teraz nemozem urcite veci bezlakto napr jogurty smotany to je najhorsie v prvom rade treba to gastro vysetrenie alebo na imuno chod tam robia dychovy laktozovy test mna poslal moj gastro na imuno robili mi nejaky sibo test ani neviem co to je lebo tiez su dni ked zerem a potom vecer mi je hrozne
@liliputka2131 18000 mám, ja som bola na gastre s tam všetko ok, ešte musím ísť na to imunoalergo… ale stravujem sa tak že bezlaktozove jem plus keď niekde je normálne mlieko tak si dám tu laktazu, ale to brucho vkuse nafúknuté
@jarmilkas mne dakedy nepomoze ani laktaza ked sa to uz nazbiera pocas dna ze si dam z toho z toho a urcite veci kupujem len veganske ale zase ja sa snazim pocas tyzdna cim menej jest mliecne a take bludy lebo to stale jest tu laktazu to tiez nieje boh vie co
@jarmilkas uplne ta chapem tiez som to mala tak pokym mi nezistili z histo laktozovu teraz sa mi "vetry"zaseknu len vtedy ked zjem to co nemam