Gardasil 9

janulka6586
9. apr 2018

Dobry vecer, co prosim vas hovorite na vakcinu gardasil9, ktora sa ockuje na tri krat. Je to vakcina ktora by mala zabranit Hov virusu. Ide o to ze prvu davku uz mam za sebou. Problem je ze mam 31rokov a docitala som sa ze ucinna je max do 26. Ma vobec zmysel pokracovat v ockovani? Mam obe injekcie v chladnicke a neviem co dalej. Dakujem za rady

bibistec
10. apr 2018

Pozri aj tu v skupinke mame nasledky po ockovani a rizika ockovania. Pripadne lustruj po nete
Ja som sa napr dozvedela ze toto ockovanie je total zbytocne aj od toho lekarov. A su tu aj skusenosti zien. A okrem toho nemas tam vsetky kmene atd. Cize studuj a rozhodni sa

annie89
10. apr 2018

@janulka6586 ahoj, ja som tiež bola na prvej vakcíne, a potom sa dočítala všetky tieto informácie... a tak som na ďalšie dve už nešla. Lekárka mala nervy, ale vysvetlila som jej svoje dôvody a bolo.

monro
10. apr 2018

Ockovanie proti HPV je najucinnejsie pred prvym sexualnym stykom. Ale ako som citala na nete, tak aj zeny s pritomnym vírusom HPV je mozne ockovat. Potom by mala ochranit pred dalsou nákazou.

janulka6586
autor
10. apr 2018

Nechapem naco co je dobre..zbytocne som vyhodila 450eur do kosa. Dakujem za rady..urcite nebudem radsej pokracovat a svojmu gynekologovi pekne podakujem.😡

lenka569
10. apr 2018

Ja som prejavila záujem o toto očkovanie, ešte ako študentka (vysiela reklama v čakárni na Gardasil, tak som sa ho na to opýtala ) A môj dr. mi už vtedy vravel, že toto očkovanie je nie že zbytočné, ale podľa neho aj škodlivé a vysvetlil aj dôvody a že on ma tým za žiadnych okolností nezaočkuje. Tak som nad tým prestala dumať. A po rokoch sa ukázalo, že mal pravdu. Ale reklama na Gardasil tam vysí stále 🙈

lucylka25
10. apr 2018

Cez Velku noc jedna pani z tejto vakciny postupne do mesiaca ochrnula. Ma 39 rokov. Lezi v nemocnici v Ziline. Jej sestra ziadala pomoc aj tuto v skupine Mame nasledky po ockovani. Urcite v ziadnom pripadne dalej neockovat a nedat ockovat ani svoje dcery. Rizika ockovania prevysuju vyhody. Cely internet je plny dokumentov, ako tato vakcina poskodila mlade dievcata po celom svete.

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lanvinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janulka6586
autor
11. apr 2018

@lanvinka preco sa to potom predava a odporuca? Nie je predsa dolezitejsie zdravie ako zisky? Verila som obom doktorom u ktorych som bola a potom som to hned olutovala ked som si zacala zistovat informacie. :(

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz