Dobry vecer, co prosim vas hovorite na vakcinu gardasil9, ktora sa ockuje na tri krat. Je to vakcina ktora by mala zabranit Hov virusu. Ide o to ze prvu davku uz mam za sebou. Problem je ze mam 31rokov a docitala som sa ze ucinna je max do 26. Ma vobec zmysel pokracovat v ockovani? Mam obe injekcie v chladnicke a neviem co dalej. Dakujem za rady
@janulka6586 ahoj, ja som tiež bola na prvej vakcíne, a potom sa dočítala všetky tieto informácie... a tak som na ďalšie dve už nešla. Lekárka mala nervy, ale vysvetlila som jej svoje dôvody a bolo.
Ockovanie proti HPV je najucinnejsie pred prvym sexualnym stykom. Ale ako som citala na nete, tak aj zeny s pritomnym vírusom HPV je mozne ockovat. Potom by mala ochranit pred dalsou nákazou.
Ahoj, pozri si už aj existujúcu diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/gardasil-9-ockovanie-proti-hpv-virusom/
Nechapem naco co je dobre..zbytocne som vyhodila 450eur do kosa. Dakujem za rady..urcite nebudem radsej pokracovat a svojmu gynekologovi pekne podakujem.😡
Ja som prejavila záujem o toto očkovanie, ešte ako študentka (vysiela reklama v čakárni na Gardasil, tak som sa ho na to opýtala ) A môj dr. mi už vtedy vravel, že toto očkovanie je nie že zbytočné, ale podľa neho aj škodlivé a vysvetlil aj dôvody a že on ma tým za žiadnych okolností nezaočkuje. Tak som nad tým prestala dumať. A po rokoch sa ukázalo, že mal pravdu. Ale reklama na Gardasil tam vysí stále 🙈
Cez Velku noc jedna pani z tejto vakciny postupne do mesiaca ochrnula. Ma 39 rokov. Lezi v nemocnici v Ziline. Jej sestra ziadala pomoc aj tuto v skupine Mame nasledky po ockovani. Urcite v ziadnom pripadne dalej neockovat a nedat ockovat ani svoje dcery. Rizika ockovania prevysuju vyhody. Cely internet je plny dokumentov, ako tato vakcina poskodila mlade dievcata po celom svete.
@lanvinka preco sa to potom predava a odporuca? Nie je predsa dolezitejsie zdravie ako zisky? Verila som obom doktorom u ktorych som bola a potom som to hned olutovala ked som si zacala zistovat informacie. :(
Pozri aj tu v skupinke mame nasledky po ockovani a rizika ockovania. Pripadne lustruj po nete
Ja som sa napr dozvedela ze toto ockovanie je total zbytocne aj od toho lekarov. A su tu aj skusenosti zien. A okrem toho nemas tam vsetky kmene atd. Cize studuj a rozhodni sa