Ganglion

denamir
27. nov 2015

ahojte baby mali ste niektora ganglion alebo mate? ako ste to riesili?

argyro
27. nov 2015

@denamir mám, asi týždeň, prvýkrát v živote. zatiaľ sa idem pokúšať pomôcť aby sa to vstrebalo samo, objednala som si nejaké silice na to, uvidíme. snáď napíše niekto, kto má viac skúseností.

denamir
autor
27. nov 2015

@argyro aj ja to mam asi tak a tiez to doktor neriesil mam prist na kontruolu az o dva mesiace alebo keby to bolelo alebo sa zväcsovalo povedal ze sa to mozno samo vstrebe ze to mam mastit s octanovým kremom a lad nato. tebe co povedal kde to mas? ako ti to zistili?

jasminam
27. nov 2015

ja som mala vratil sa mi asi tri krat,vytahoval mi to chirug takou ihlou velkou,,uz to nemam dlhsie dobu

argyro
27. nov 2015

@denamir nikde som nebola zatiaľ, práve preto, že som sa dočítala, že sa to rieši len vyťahovaním tekutiny ihlou (a v drvivej väčšine prípadov sa to vráti) alebo tresnutím pravítka či knihy po ganlione (a je po ňom) alebo chirurgicky len v prípadoch že skutočne prekáža - a ani o jedno nemám záujem.. tak dúfam, že sa to vstrebe. Nikde som sa ale nedopátrala možnej príčiny vzniku, hm.. 😖

denamir
autor
27. nov 2015

@jasminam a ako ti to zistili?

denamir
autor
27. nov 2015

@argyro ja tiez by som neradala chirurgicky kedze mam babo a kojim. kde to mas?

jasminam
27. nov 2015

@denamir teraz si spominam ze raz mi to same puklo..no mala som taku vypuklinku na zapasti a chirurg mi povedal co to je

jasminam
27. nov 2015

na chirugii len pichnu ihlu vytiahne to a prelepi..ako dost to boli..ked nmi to prvy krat urobili ja som ani nevedela o co ide tak som skoro odpadla

denamir
autor
27. nov 2015

@jasminam ja to mam na kolene ale bola som aj na ultrazvuku a tak mi povedal ze mam mastit ze sa mi to moze same vstrebat a ked nie tak chirurgicky keby bolelo alebo sa zväcsovalo. uz ako dlho mas pokoj bolelo ta to alebo nieco?

denamir
autor
27. nov 2015

@jasminam ja som pocula ze to vyberaju ako znamienka tak neviem

malabiba
27. nov 2015

tiež som to mala/mám na zápästí, už raz mi to ošetrovali ako sa píše vyššie, tiež som zamdlela- no nikdy viac.... a znovu ho mám nazad, síce iba malý a nerobím s nim nič, nerastie, nevstrebal sa, jednoducho som si zvykla

denamir
autor
27. nov 2015

@malabiba nemas foto ake to mas

radvan
27. nov 2015

Ahoj,,no mne to vyrezali,,,zatial mam pokoj,,,ale ze sa ma potom buchnut knihou alebo pravitkom

denamir
autor
27. nov 2015
malabiba
27. nov 2015

@denamir asi veľkosti hrášku, cca 4 mm guľatý...pred tým bol dva krát tak veľký

denamir
autor
27. nov 2015

@radvan a kde si to mala od kedy mas pokoj to je zakrok ze prides a ides hned prec?

malabiba
27. nov 2015

@denamir treba sa poradiť s lekárom...mňa hneď poslali na chirurgiu prvý krát

denamir
autor
27. nov 2015

@malabiba tak to vyzeralo jak mne na foto hore

jasminam
27. nov 2015

@denamir uz asi tri roky mam pokoj

denamir
autor
27. nov 2015

@malabiba kedze ja mam babo a kojim tak povedal ze mam pockat ci sa to nevstrebe.

malabiba
27. nov 2015

@denamir približne áno, dal sa pekne nahmatať, presný tvar - nebolelo ma to...teraz keď som naň pozrela na ruke mm hovorí, že ho mám menší ako pred tým...chirurg povedal, že sú to tu pseudocysty vyplnené rôsolom tuku a tekutiny a že obvykle vznikajú pri kĺboch

denamir
autor
27. nov 2015

@jasminam a ako to robili jednodnova zalezitost?

denamir
autor
27. nov 2015

@malabiba tak ja neviem to tak nahmatat kedze to je koleno a mam tak aj tie kosti atd

denamir
autor
27. nov 2015

@malabiba ale doktor hmatom a ultrazvuk to zistil.

argyro
27. nov 2015

@denamir skoro som odpadla! akoby som videla svoje fotky! mam ho na rovnakom mieste a rovnako vyzera počkaj hned hodím foto 😕

denamir
autor
27. nov 2015

@argyro isto tak neviem doktor povedal ze to moze byt z pretazenia alebo uraz

malabiba
27. nov 2015

@denamir ak je to možné zákrok robia ambulantne, chirurg

jasminam
27. nov 2015

@denamir to je par minutova zalezitost,normlane som sla k chirurgovi,raz mi to robil aj ortoped

denamir
autor
27. nov 2015

@malabiba rozresu vyberu a zasiju ako znamienka?

argyro
27. nov 2015

@denamir tu je môj, na ľavej nohe pri kolene vľavo, ale tuším ho mám väčší ako ty... ale aká náhoda že rovnaké miesto hm