Fungovanie ambulancie všeobecného lekára

gemerka17
5. feb 2023

Ahojte baby, včera som sa rozprávala s kamarátkou o tom, ako fungujú ambulancie všeobecných lekárov. Teda dosť sa mi sťažovala, že ona sa nevie lekárke (sestričke) dovolať, keď niečo potrebuje. Ako náhle má zdravotný problém, tak všetko bagatelizuje, nič poriadne neurobí, niečo zvalí na psychiku, občas teda niekam pošle, ale že má s tým veľký problém. Ochota a taktiež správanie nula bodov. Normálne sa bojí aj ochorieť.

To zas ja mám skúsenosť so svojím obvodným a jeho ambulanciou, že urobí všetko, čo treba, snaží sa nepodceniť nič. Ambulancia funguje dobre aj čo sa týka telefonickej aj mailovej komunikácie. Čiže ja som spokojná.

Táto diskusia je založená kvôli nej, keďže nemá MK a rada by sa dozvedala, ako to funguje aj inde. V podstate potrebuje asi povzbudenie na to, aby takúto obvodnú lekárku zmenila.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
drzaopica
5. feb 2023

Na to nepotrebuje diskusiu na MK ako alibi.
Keď som nebola spokojna odišla som.Lekarov je ako maku
@gemerka17

babulkomale
5. feb 2023

@gemerka17 naco jej je diskusia, ked ju vezme iny lekar, samozrejme zmenit. Moze prehliadnut vazny problem, lekari su na to aby liecili a nie zlahcovali. Dost ludi uz doplatilo na lahostajnych blbcov co sa od stola na pacienta ani nepozreli ani sa ho nedotkli.

loginexistuje
5. feb 2023

tak nech ju zmeni ale problem moze byt aj v kamaratke

nevie sa dovolat - mne napr by nevyhovovalo keby pocas doby co ma lelar vysetruje mu vyvolavaju ini pacienti a prerusuju vysetrenie detto pri odberoch pri sestricke lekar ma vud vyhradeny cas na volanie alebo fu guje na maily ak treba len predpis a pod
bagatelizuje - ak tam niekto chodi s kazdou blbinou a pretazuje lekara a chodi tam s prepacenim s otlakom na nohe ci so zaderom a pod alebo googluje a z kazdeho pichnutia v zadku vidi rakovinu tak ano moze mat pocit ze elkar bagatelizuje
ty ju snad poznas vidis ci je nejaka uzkostna a pod ak ano mozno by si mala prave liecit psychiku ako jej odporuca lekar

ale teda sa nech kludne zmeni lekara je to jej volba je len otazka ci ma ku komu ist niekde uz velmi neberu 😉

loginexistuje
5. feb 2023

ale samozrejme su aj lekari flakaci tak treba najst ineho 😉

stanulienkat
5. feb 2023

@drzaopica kde je lekarov ako maku??🤔 Asi zijem v inej dimenzii.

gemerka17
autor
5. feb 2023

@bilberryday
@drzaopica
@babulkomale
Ak by ste čítali príspevok do konca, tak by ste pochopili. Potrebuje v podstate odhodlanie na tú zmenu, lebo si myslí, že všade to bude fungovať rovnako zle. Ja som jej to samozrejme odporučila, lenže lenže, proste holt sa nevie do toho dokopať. Má vytvorené predsudky. Preto je táto diskusia, aby Vaše skúsenosti ju povzbudili, že teda môže natrafiť aj na dobrého lekára.

@loginexistuje kamarátka je normálna, inteligentná, rozvážna baba s normálny životom. Len proste natrafila na veľmi zlú všeobecnú lekárku a tým, že nie je taká ostrieľaná v lekároch, keďže k nim takmer nechodí, tak nevie ako to funguje. Akurát sa jej objavili posledný rok zdravotné ťažkosti, tak naráža na realitu ako to v zdravotníctve je. Tak sa mi posťažovala. Ja mám skúseností viac ako dosť, poradiť jej viem, len by potrebovala väčšie povzbudenie aj od iných neznámych ľudí a nie tvoj hejt.

loginexistuje
5. feb 2023

@gemerka17 aky hejt ??? to co ty tu robis nejaky sociologicky vyskum ci zakladas zbytocne temy sak normalne napis o ake mesto ise a mozno ti tam skor poradia normalneho lekara ak teda chces jej poradit pri hladani

alebo co vlastne chces ? sak ked mas skusenosti tak jej porad svojho nech prestupi dnes je slobodna volba lekara

mariska1989
5. feb 2023

Dávno mala zmeniť. Už neochota atď tak isto som riešila odchod prvej dcéry od ambulancie kde pôvodný doktor šiel do dôchodku a chodili tak doktorky z nemocnice mesiac bolo dieťa choré mali to na háku . Nový doktor všetko hneď urobil čo mal aj ATB nasadil a dieťa bolo za týždeň z choroby vonku .tak isto aj ja gyn som zmenila .Raz , dva x som nespokojná tak idem hneď preč teda najskôr treba pozrieť kde je aký, aké má recenzie až neskočiš znova do toho istého blata . Ja mám napr dobrého obvodného ale napr môj oco mal inú v dedine .keby bol iný doktor tak môj oco je ešte tu alebo sa choroba zachytí omnoho skôr .

katica06
5. feb 2023

@drzaopica ozaj? U nás je problém nájsť dobrého všeobecného, pediatra, zubára či iného špecialistu ktorý príjme nových pacientov

lukbe
5. feb 2023

@gemerka17 ona by si mala urobiť prieskum u známych,vo svojom okolí,kde by prípadne mohla ísť k novému lekárovi a na tých lekárov sa povypytovat.Isla by som potom len tam,kde mi poradia,kde majú ľudia dobré skúsenosti. A áno môj obvodný je super, lieky sa dajú predpísať aj telefonicky u sestričky, na ošetrenie sa príde,dostanem číslo,ide to v pohode, fungoval normálne aj počas korony. Odborných je málo,tam je to všelijaké, dlhšie čakacie termíny,ale to asi všade,potom musí človek rozmýšľať,či hľadá niekoho iného,ale vcelku sa u nás dá.

mpg
5. feb 2023

@gemerka17 Nie je to celkom tak, že všeob.lekárov je na výber, niektorí už ďalších pacientov neberú /to sú obyčajne tí lepší/ a stáva sa, že niekde je doktorka veľmi dobrá a sestrička nie až tak, ja tiež keď volám k vš.lekárke, tak sa často nedovolám, ale viem, že aj oni toho majú dosť, keď tam idem osobne tak už ráno, kým tam nie je ešte lekárka sestrička už vybavuje. Ale sú medzi lekármi dosť veľké rozdiely aj v odbornosti, aj v prístupe, takže môže vyskúšať, či by jej druhá nesadla lepšie.