Fromilid antibiotiká - skúsenosti

17. okt 2024

Syn dnes dostal tieto atb, nakolko ho mam doma 9 dni. Zacalo to vysokymi horuckami bez inych priznakov. Po 3 dnoch zacal kasel. Vlkhy, tazky ako fajciar. Crp mierne zvysene, dostal Augmentin. To bolo minuly tyzden v piatok. Horucky prestali, ale kasel sa stupnoval, bol stale slaby, spavy, nechuti mu jest, zadycha sa po par metroch a vidim na nom ze nie je ok. Kasel je hrozny. Dnes znova dr a ked ho pocuvala tak sa zhrozila, poslala nas na RTG pluc. Ze nalez nie je hrozny, par bodiek na pravej strane, ale ze to budu urcite mykoplazmy alebo chlamydie. Zobrala krv aj vyter. Dala antibiotika Fromilid. Ja som dostala normalne paniku. V decembri som mala zapal pluc, dostala som tieto atb, bolieval ma z nich hrozne zaludok, mala som cudnu chut v ustach a asi po 3 dnoch uzivania som skolabovala a odviezla ma sanitka. Ja som aj zavolala doktorke a opisala jej coho sa bojim a ci mu nevie predpisat nieco ine ale ze on na ne nemusi zle reagovat a ze maju problem s liekami lebo ich ma vela vypadky. Syn ma 8 rokov a ma ich brat 21 dni!!! Ide ma vyrutit z tej predstavy.
Ma niekto skusenost s tymito liekami u deti?

siegi
17. okt 2024

U deti sice nie, ale ja som ich dostala minuly rok. Dala som si jednu tabletku a sla si lahnut. O hodinu som sa zobudila ze nieco je nie ok, nebolo mi dobre, hnusna chut v ustach, triaska a letala som na wc. Myslela som ze si aj creva vygrciam. Bolo mi hrozne zle asi hodku. Viacej som si ich nedala, mam to aj v karte. Manzel ich dostal asi o mesiac neskor a jemu nic nebolo. Takze to mas individualne, ale uplne chapem tvoje obavy

iduska13
17. okt 2024

Moja 10 ročná dcéra ich mala v lete pre rovnaký problém, chlamýdie a mykoplazmy, rovnako na 21 dní. Nemala žiadne vedľajšie účinky. Ale teda pravidelne užívala aj probiotiká.

diaalex
17. okt 2024

Užívala som, mala som bolesti brucha, hnačku aj napriek tomu, že som brala atb...