Fraxiparine pred vyšetrením na hematológii

kmysiakova
7. nov 2024

Ahojte baby, som na začiatku 3 mesiaca a zajtra mam prvý krát v tehotenstve hematologiu v Žiline. Beriem fraxiparin 0,3 a zabudla som sa opýtať, či si mám dnes normálne pichnúť alebo nie, keďže ráno o 7 mam byt tam.
Ďakujem 🙏

moolnarkaa
7. nov 2024

@kmysiakova ahoj, nebola som síce na hematologii ako tehu, ale na vysetrenie po opakujucich sa MA, a prizvukovali mi nech si nedávam žiadne lieky na riedenie, ak nejaké beriem. Neviem či sú to rovnaké podmienky, ale asi by si tam mala ist s “čistou” krvou 🙂

30majka71
7. nov 2024

@kmysiakova záleží čo idú vyšetrovať, ak je to kontrola, tak práveže si dať, lebo oni kontrolujú ako to je nariedene.

gejb
7. nov 2024

@kmysiakova a ten fraxiparin predpísal kto?

xxemma
7. nov 2024

Ja som brala cele tehu clexane +anopyrin, nastavene u hemato dr, vzdy som si dala, tak ako som mala nadtavene, dr s tym ratal.
Ak to nemas od hemato dr, tak si vecer normalne pichni a rano u dr povedz kedy si pichala, vedia si to zohladnit.

kmysiakova
autor
7. nov 2024

Tiež som bola na hematologii kvôli potratom a tam mi zistili, že mám zmutovany nejaký gen. A pred dlhou cestou napr keď sme šli do chorvátska autom alebo v tehotenstve minimálne prve tri mesiace pichať na riedenie krvi. Keď som volala ma gyn ohľadom tehotenstva tak si pozrela moje papiere, predpísala duphaston a fraxiparin a mala som sa objednať na hematologiu. Keď som sa objednávala na hematologiu tak sa ma len opýtali v ktorom som tyzdni a kedy mam prísť a viac sa somnou nebavili, takže ani nevedia že si to picham 🤷‍♀️

angel993
7. nov 2024

@kmysiakova fraxiparine si normálne pichni, doktorke aj tak budeš hovoriť aké lieky berieš. Určite nevysadzaj len tak. Ja si picham vždy od pozitívneho testu a na vyšetrení len poviem, že gynekológ mi už predpísal fraxiparine. Potom ďalej mi už upravuje dávku hematologička podľa aktuálnych výsledkov.