Fraxiparine injekcia pred operáciou

cmukynna
11. feb 2013

Ahojte prosim caka ma operacia, moze sa pichnut pred operaciou injekcia proti embolii proti zrazenine? Komu to pichaju vlastne?

sisaha
11. feb 2013

@cmukynna ja mam skusenosti ze to pichaju par dni po operacii, resp. nechodiacim, ale ak mas nejake problemy, tak ti mozu pichnut aj predtym

sylvia78
11. feb 2013

@cmukynna ahoj, ja som si musela pichat fraxiparin ked mi zistili rakovinu krvi a neskor ked som bola tehotna a vedelo sa ze idem cisarakom tak cca tyzden pred tym az do porodu som si ho pichala na zrazanlivost krvi. Preco a ako to ti povedat neviem.

jennifeer23
11. feb 2013

@cmukynna ja som bola na operácii a pichala som pred tým - malo by to byt v pohode, len treba lekárovi oznámiť, že si to pichas, myslím tomu co Ťa bude operovat

alena0305
11. feb 2013

@cmukynna Otec užíva tabletky varfarin - na riedenie krvi - proti krvným zrazeninám, aby sa mu neupchali cievy - nakoľko má problémy so srdcom, cievami a veľa iného. Ale keď ho čaká nejaký zákrok tieto tabletky musí vysadiť a pichá si ínjekcie fraxiparine denne.

sonicka13131
11. feb 2013

Malo by sa to pichat aj pred ak to urci lekar ale po operacii urcite ja som si musela 10 dni a potom mi dal lekar tabletky ale tieto injekcie sa urcuju podla hmotnosti takze urcit ti to musi lekar.

cmukynna
autor
11. feb 2013

dakujem babenky, prave mi to nepredpisal tak neviem ale trombocyty aj quick mam pomerne skor vyssie

janinah
11. feb 2013

@cmukynna fraxiparine sa pichá jedine ak to naordinuje lekár,záleží aká operácia a aký pacient(s akou dg a v akom stave/...ak berieš nejaký liek v tbl na riedenie krvi a ideš na operáciu,tak liek sa vysadí a podáva sa pred operáciou Fraxiparine,ak si tento prípad,tak s ainformuj u svojho lekára,možno na to zabudol/nemalo by sa zabudnúť,ale stane sa,stretávam sa s tým/