Fraxiparine/Clexane - kŕče

mess123
13. jún 2022

Dobrý večer. Som tehotná. Užívala som najprv fraxiparine ktorý mi nerobil moc dobre, vytvárali sa mi po ňom veľké hrče na stehnách a potom dosť krvacalo, nedávno som ho vymenila za clexane tiež po každom vpichu krváca neprestajne... No ide o to ze už od užívania fraxiparinu mám problémy s nohami, ja si picham injekcie len do stehien lebo som sama, no k tomu problému.. Do zadnej časti stehien dostávam silné ťahače kŕče, nie ako normálny kŕč že ustúpi ale proste neviem vstať z postele alebo z gauča bez veľkej bolesti a námahy, neviem si sadnú na záchod lebo mi tá misa akoby tlačila presne na tie body odkiaľ bolesť vystreluje... Už nevládzem niekedy i v noci sa zobudím na veľkú bolesť do zadnej strany stehien až sa mi ťažšie dýcha od bolesti.. Iba sa chcem spýtať mala to niektorá? Zajtra idem na hematologiu tak to spomeniem ale chcem vedieť či to môže byť kvôli injekciam..

nicole003
13. jún 2022

Pripnem sa ak mozem. Som zvedava co Vam povedia na hematologii. Fraxiparin som si pichala iba pocas 1.trimestra do brucha a este teraz po 3 mesiacoch si viem nahmatat jednu hrcu a tiez mam tie krce a ako keby bolesti v miestach kde som si pichala injekcie. Momentalne uzivam len aspirin.

mess123
autor
13. jún 2022

@nicole003 katastrofa úplná to je rozmýšľam že pôjdem ešte dnes na pohotovosť keď sa mi podarí postaviť bez ujmy z postele

nicole003
13. jún 2022

@mess123 dufam to nebude zbytocna cesta. Inak viem ake to mate strasne. Zvladnem iba kratke prechadzky s prestavkami a ked sa da len lezim lebo pri kazdej namahe ma az skruca od bolesti. A krv isla len z miesta vpichu alebo bola aj v injekcnej striekacke?

mess123
autor
13. jún 2022

@nicole003 iba z miesta vpichu... No práve som prišla z pohotovosti kde ma poslali bez vyšetrenia na gynekológiu kde si ma chceli nechať na pozorovanie čo mi prišlo úplne zbytočné keďže bývam kúsok od nemocnice tak mi dali infuzku na uvoľnenie magne b6 tuším z ktorej mi ostalo zle tak mi ani nedotiekla a išla som domov... Zbytočná cesta za mňa

cherry_cherry
13. jún 2022

@mess123 nemozes to mat od chrbtice? Ze mas bloknuty nerv a vystreluje ti bolest do noh?
Ja som mala bolesti, co isli od akoby bedier, zadku az do stehien. Ostre bolesti, ze som niekedy krok nevedela urobit. Ale bola to blokada SI klbu, dost caste v tehotenstve. Nebolo to Clexanom.

nicole003
14. jún 2022

@mess123 magnezko nepomoze, skusala som aj ja tabletkovou formou lebo som myslela ze tie krce su z maternice ale nepomahalo. Tak bud hematologia a ked nic tak k obvodnej, tam uz by mali vediet ze kam vas poslat.

mess123
autor
14. jún 2022

@cherry_cherry presne takto to je!!! Ostré silné tahave bolesti akoby z časti kúsok nad zadkom až do zadnej strany stehien niekedy až neznesiteľné bolesti aj pri úplne kľudnej polohe cez noc bárs kedy... Tak ja neviem s kým ste to riešila? ďakujem každej za komentár mimochodom 🙂

modraslamka
14. jún 2022

fuha, no nevien. Ja som tak isto brala fraxi, tiez sa mi robila alergicka reakcia, tak mi dala clexane ale za tu dobu, musim povedat ze nic mi nebolo, ani hrcky (len ked som ozaj zle pichla).
Hm, a nemas len nejaky nerv alebo sval bloknuty? ja dom tak mala chrbticu na zaciatku...

cherry_cherry
14. jún 2022

@mess123 jedine fyzioterapeut. Mne trochu pomahala tehotenska joga. Ale celkovo len pockat do konca tehotenstva. To je z toho, ze dieta nejako tlaci na to SI spojenie (spoj medzi chrbticou a panvou), ktore sa vie zablokovat a potom su bolesti. Mne to prakticky hned po porode preslo.
Daj si do google SI sklbenie a najde ti kopu info o tom. Aj rozne cviky na uvolnenie. Ale v tehotenstbe by som to konzultovala s lekarom, nech si nejakym cvikom neublizis.