Ahojte je tu niekto kto tiež ma fóbiu z zubára? Som už dospelá ale mám z nich strašný strach. Je to kvôli jednej zubárke ešte z detstva keď mi ťahala zub a od vtedy mám blok. Aj keď môj terajší zubár je strašné milý a má aj cit nie ako mäsiar. Ale nemôžem sa z toho strachu zbaviť. Ked viem že mám ísť do zubára stále nad tým rozmýšľam a som nervózna. Poraďte ako sa zbaviť toho strachu. Ďakujem
skus si dat trebars persen z lekarne pred osetrenim u zubara a ak nepomoze, tak par sedeni u terapeuta by to mohlo spravit ...
Ani podla mna to nie je fobia, ved tam chodis, je to skor len strach a to mame zrejme kazdy...ja osobne mam problém ist k akémukoľvek lekarovi, ale uz ked som tam, uz je dobre 🙂 fobia by to bola, keby si tam nebola vobec schopna ist, porpipade tam mala zachvaty paniky a uzkosti, pricom by ťa osetrit vobec nevedeli...
Toho sa asi zbavit neda. Ja sa tiez vzdy bojim a cely zakrok tam sedim ako na ihlach, ale nechodit k zubarovi, nie je riesenie, tak proste idem.
No neviem keby ty tahali zub tak ze ty skoro zlomia sankuneviem ci vy to spravili sedenia u psychologa
Akoby si pisala o mne. Od zubarky ktora ma ostetrovala ako dietq som odiasla a s radoatou. Nasla som si novy zubarku milu. Vzdy ju popytam injekciu ak ked povie ze to nebude boliet ze je kaz maly. Vysvetlila som jej co sa udialo v detske tak stale ked lezim sa ku mne prihovara,je mila, so sestrickou si hovoria vtipy ;) a uz sa nebojim. Teraz som bola na dentalnejna zaspala som
Ja mam tiež panicky strach ísť do zubara,raz ked som bola ešte dieťa, ťahali mi zub, od strachu som odpadla.Od vtedy bolo také chodenie k zubaravi, že teraz ma to trapi že som nechodila častejšie, že moj chrup by nemusel dopadnúť tak hrozne ako dopadol.Vždy keď teraz mam ísť na preventívnu tak zo strachom, ale keď už idem stamat preč tak som rada že to mam za sebou.
S podobnym problemom by som sla najskor k psychologovi, pricinu fobie vies, tak uz len popracovat na odstraneni, iste nejake skvele tipy vytiahne z rukava😉