Dobry den, prosim poradte. Hrozne ale prisrne sa bojim vsetkeho hmyzu. Aj lienky. Zacina bzdochove obdobie a mna uz striasa, dnes som nasla jednu doma na byte tak som sla spat po nocnej k rodicom. Priserne sa bojim aj to zabit aj sa k tomu co len priblizit. Som zrela na Hronovce kedze v nasom vchode u susedov sa rozmnozili plostice a svaby, svabov som mala v kupelni, vyliezalo zopar zo stupacky. Odvtedy vsetko vsade vidim, vsetko sondujem prezeram steny, neviem sa uvolnit. Mam pocit ze sa zblaznim ozaj. Ako si dokazem pomoct prosim, dostala som radu ze mam navstivit kineziologa ale co to obnasa ako ma zbavi tejto fobie?? Mate nejake rady prosim????? 🥹🥹🥹🥹
co s tym ma kineziolog? su to cvicenia. skor psycholog ci psychiater da ti lieky a budes kludnejsia
@mon1305 no ja mám štátnu skúšku z entomológie a pracujem v odbore. Keby že mám v byte šváby plostice a bzdochy tak sa zbláznim tiež. Deratizovať vsetko niekoľkokrát v pravidelných intervaloch. Hmyz do bytu nepatrí. A do lesa a na luku tiež nemusíš chodit. Ale v byte v žiadnom prípade nic nestrpim. Na okna daj kvalitne sietky pripadne vymieňaj ked sa potrhajú ani muchy v byte nepotrebuješ.
Deratizovať najlepsie celý panelak a hneď.
@mon1305 navstivit nejakych nadsenych chovatelov/obdivovatelov hmyzu (najprv mimo ich chovancov), nech ti nadsene porozpravaju, aky je hmyz zaujimavy a casto aj neskodny, ci priam uzitocny. Co clovek lepsie spozna, spravidla ho prestava desit.