V prvom rade som skutočný človek, áno aj v dnešnej dobe žije niekto, kto sa nerád fotí.
Už ako dieťa som mala neradostný pocit z fotenia.
Pamätám si cca 13 ročná, keď nás fotili na prekážku, a dali 2 hrozne fotky z prvého odfotenia som mala až triašku zlosti...
No teraz som prišla do štádia, že mi vadí = neznášam to ako sa všade všetci fotíme a potom sa to dava na siete.
Sebavedomie mam ôk,to nie je problém.......
...nepoviem 2-3 fotky raz za čas, no stále všetko dokumentovať?normálne mam z toho fóbiu....
Viackrát som sa ohradila, prosím nefotte ma, nemám to rada no pozerajú sa ba mňa ako na čudaka....🙈
Som vcelku pekná, len nie som fotogenicka, to je pravda ze aj preto to neznášam....všimla som si ze najradšej sa fotia ti, či na fotkách vyzerajú lepšie ako v skutočnosti....
Ako s tým bojovať?
Pripadá mi ze dnes je takmer povinnosť toto znášať....
Ja sa tiez nerada fotim. Fobiu nemam, ale svojich fotiek mam naozaj malo a uz vobec ich nemam vystavene nikde verejne. Nedokazem pochopit, ako niekto moze davat na socialnu siet tisic svojich fotiek, pride mi to uchylne.
@cyberk áno z pôrodnice mam par fotiek tie si rada pozerám, aj na profifotenie s malým a manželom.....vtedy som chcela fotky a mam ich rada🧡.....co však nemám rada, keď ma fotia známy na svoj telefón napr. Pri grilovacke ako jem, sme pri stole desiati a ja nechápem zmysel takých fotiek....to nemám rada ze sa fotia úplne súkromné veci a potom to nevieš kde kade dajú po sieťach
Som na tom podobne, uz len ked pocujem to slovo - odfotme sa a pod. uz stracam naladu normalne. Od zš som s tym mala extremny problém a trva to dodnes, neznasam to
Úplne ako keby som o sebe čítala. Pekná som na foto len vedy, keď sa sama odfotím, ale keď má fotí niekto iný, tak hrôza a des. Bohužiaľ, tiež sa nerada fotím. Ale nie si sama 😁
Aj ja vyzerám no fotkach divne, hoci v skutočnosti som podľa mňa celkom pekná, takže sa nejak špeciálne nefotim, ale nevidím dôvod, aby mi vadilo, keď sa so mnou chce odfotiť niekto iný. Veď keď sa chce potom pozerať na môj usklab na fotke, nech sa páči 🤣
no ked robis 2-3 fotky a nemáš s tym problem, nemas fobiu. ja ju mam. za rok mam cca 5 fotiek aj to z dovolenky. inak sa vobec nefotim. nemam to rada
Nie je povinné sa fotiť a už vôbec nie vycapiť každú fotku na odiv svetu. Buď ti viac vadí fotenie alebo to že sa ľudia čudujú že sa fotiť nechceš, to musíš vedieť ty a podľa toho sa zariadiť.
My postarší, mame za rok viac fotiek (v cudzích fitakoch) ako do svojej 20.tky úhrnom.
Však to už nikomu nieje vzácne, 2000 z dovolenky, 4000 zo svadby, ano, toľko.
Ja sa pokúšam roky vytiahnuť z určitých osôb určite fotky a nedarí sa.
To už nehovorím o kamerách naserkanych všade. Prejdeš po meste a večer môžu s tebou spraviť 60.min.film.je mi jasné, ze to pozerajú, len keď je niekde maklér a premazavaju, ale aj tak....
A fotopasce🐻 v lese, už sa nemôžes ani v kľude vy.... ci nemáš záber až do♦️♦️♦️
Kamaratka sa tiez takto nerada fotila :D ked porodila, tak este bola rada, ked sme vytasili vonku fotak a pofotili sa... je mile sa po xx rokoch pozriet na fotky a pospominat ;) takze mozno z toho aj ty vyrasties