Fóbia a trauma z detstva

28. dec 2020

Ahojte, mám fóbiu a trpim nou už vyše 10 rokov, neviem sa z toho nijako dostať, skúšala som psychiatra ten mi dal tabletky, na chvíľu bolo dobre no opäť sa to vrátilo a po pôrode to je ešte horšie.
Môj problém je v tom, že ako 13 ročná som utrpela “nehodu” nestihla som na wc, bolo leto a išla som autobusom, strašne sa mi chcelo na veľkú... konečná zastávka bola stanica kde som utekala na wc no nestihla som to, nejak som sa snažila dať dokopy a zavolala som hneď rodičom nech idu po mna.. a odvtedy trpim problémami, raz je dobre raz zle, bojím sa ísť autom na dlhé trasy, bojím sa dakde ísť s niekym, problém je že aj s mužom keď dakde ideme tak ja už stresujem, že čo ak ma začne bolieť brucho a zas to pride na ma “preháňanie”neviem to dostať z hlavy, totálne ma to vyčerpáva a zožiera ☹ keď som sama tak je to iné, stres nemám lebo viem, že som sama..
ja už neviem čo mám robiť, ako to dostať z hlavy von a hlavne nestresovat.
Vždy ma chytia kŕče, obleje ma pot a už čakám kedy sa mi zachce na wc. Najradšej by som bola len doma..
Čo mám robiť, ja už fakt neviem, som z toho na nervy..

lucia851
28. dec 2020

Na to ti ozaj pomôže psychiater a aj psycholog

zoodiac
28. dec 2020

skus ineho psychiatra, ak ti jeden nevedel pomoct. ale niektori ludia veria aj v alternativu - nieco napr. ako regresivnu terapiu. ak ti nedokaze pomoct konvencna medicina, mozes skusit nieco take. poznam ludi, co vravia, ze im to pomohlo . skus co sa da, zelam vela stastia, nech sa to podari vyriesit

daisylucky
28. dec 2020

Psychoterapiou sa to dá riešiť.

petronela10149
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliet86
28. dec 2020

odporucam kognitivno behavioralnu terapiu. pripadne edmr terapiu. to das!

arianna25
28. dec 2020

Psycholog. Je to v hlave.

arianna25
28. dec 2020

Nepodcenujem situaciu, ale naozaj zacnes postupne v klude cestovat.

1andrea111
28. dec 2020

Skús plienky pre dospelých. Bude to na začiatok istota na prekonanie bloku v hlave

marianarem
28. dec 2020

Cudovala by si sa, kolko ludi je na tom podobne, ja som uz takyto pribeh pocula od viacerych. Ja to vidim skor na psychologa ako na psychiatra, myslim si, ze urcite sa da pomoct terapiou.

hlubik
28. dec 2020

viem ako sa citis. Ja to mam tak tiez. Mam problem z udrzanim stolice. Ked sa budes stresovat bude to este horsie. Najdi si kde ides riesenia. Vies co zjes ako tvoje telo reaguje. Ked idem autom nebojim sa toho. Vsade su benzinky ak by mi trebalo aj do prirody. klud nestresuj sa. Teraz v kazdom obchode mas wc. Nemysli na to. Dajak bolo a dajak bude

melli88
28. dec 2020

Ja mam tiez zazitok. Pred 2 rokmi som bola na kupalisku s kamoskou a 2 detmi. Mala som na starosti svojho a jej syna ona isla telefonovat. Na mna prisli krce z prekoreneneho obeda. 2 deti dostat z bazena bol zazrak. Stihla som tu burku v sekunde poslednej. Nemam traumu ale vzhladom na moje zaludocne tazkosti mam rada ked mam na dosah wc. Ale vela ludi je tak.