Ahojte, vytvoril sa mi na krizoch takyto pravidelny okruhly flak. Objavila som to, lebo ma to svrbelo. Nemam s nicim podobnym skusenost. Viete co by to mohlo byt alebo aku masticku na to skusit dat? Je to suche a svrbi to. Na pocit som si myslela, ze som sa niekde suchla a mam tam chrastu, ale ta tam zatial nie je. Vdaka
Mykóza podľa mňa. Ja som na to mala masť na predpis aj lieky. Na začiatok skús niečo voľnopredajné keď nechceš ísť k lekárovi.
Odporúčam radšej navštíviť aspoň obvodného lekára alebo rovno kožného. Pravdepodobne na to treba lokálne ATB alebo antimykotikum (podľa príčiny).
Môže to byť napríklad impetigo (medová chrasta). Je to infekčné a ľahko prenosné.
choď k lekárovi, vyzerá to na nejakú infekciu, buď pleseň alebo Impetigo, zatiaľ ak máš použi framykoin
No a môže to byť aj fliačik psoriázy. Je na povrchu žltkastá vrstva, ktorú stiahneš? Jednoznačne ti to povie len kožná.
ja som mávala takéto fľaky na stehnách, stačilo natrieť červeným krémom Garnier na ruky. Skús, či by nepomohlo. Trochu to štípalo, ale už na druhý deň bolo lepšie.
Dakujem za odpovede, samozrejme, keby sa to zhorsovalo alebo neustupilo, tak pojdem k dr :-/
Ak to chceš naozaj vyliečiť, tak choď k doktorovi skôr ako začneš "patlať" rôzne krémiky a mastičky. Aj obvodný môže urobiť ster a poslať na rozbor, aby sa zistil pôvodca a nasadila sa cielená liečba. Inak bude vzorka kontaminovaná a výsledky môžu byť zavádzajúce.
Nemas doma zvierata?ja som mala plesen od morcata vyzeralo to tak isto
Vypada to na kozni plisen. V lekarne se ptej na lokalni antimykotika na kuzi. Pokud by to nemizlo nebo se to zhorsovalo, tak smer kozni.