Fľak na krížoch

23. nov 2022

Ahojte, vytvoril sa mi na krizoch takyto pravidelny okruhly flak. Objavila som to, lebo ma to svrbelo. Nemam s nicim podobnym skusenost. Viete co by to mohlo byt alebo aku masticku na to skusit dat? Je to suche a svrbi to. Na pocit som si myslela, ze som sa niekde suchla a mam tam chrastu, ale ta tam zatial nie je. Vdaka

bluemoon24
23. nov 2022

Vypada to na kozni plisen. V lekarne se ptej na lokalni antimykotika na kuzi. Pokud by to nemizlo nebo se to zhorsovalo, tak smer kozni.

nikpa
23. nov 2022

Mykóza podľa mňa. Ja som na to mala masť na predpis aj lieky. Na začiatok skús niečo voľnopredajné keď nechceš ísť k lekárovi.

tanyan
23. nov 2022

Odporúčam radšej navštíviť aspoň obvodného lekára alebo rovno kožného. Pravdepodobne na to treba lokálne ATB alebo antimykotikum (podľa príčiny).
Môže to byť napríklad impetigo (medová chrasta). Je to infekčné a ľahko prenosné.

1angelika
23. nov 2022

choď k lekárovi, vyzerá to na nejakú infekciu, buď pleseň alebo Impetigo, zatiaľ ak máš použi framykoin

aniele
23. nov 2022

No a môže to byť aj fliačik psoriázy. Je na povrchu žltkastá vrstva, ktorú stiahneš? Jednoznačne ti to povie len kožná.

andrea_82
23. nov 2022

ja som mávala takéto fľaky na stehnách, stačilo natrieť červeným krémom Garnier na ruky. Skús, či by nepomohlo. Trochu to štípalo, ale už na druhý deň bolo lepšie.

autor
23. nov 2022

Dakujem za odpovede, samozrejme, keby sa to zhorsovalo alebo neustupilo, tak pojdem k dr :-/

tanyan
23. nov 2022

Ak to chceš naozaj vyliečiť, tak choď k doktorovi skôr ako začneš "patlať" rôzne krémiky a mastičky. Aj obvodný môže urobiť ster a poslať na rozbor, aby sa zistil pôvodca a nasadila sa cielená liečba. Inak bude vzorka kontaminovaná a výsledky môžu byť zavádzajúce.

luccija
23. nov 2022

Nemas doma zvierata?ja som mala plesen od morcata vyzeralo to tak isto