Dobrý deň. Prosím Vás je tu niekto kto ma fibroadenom, hrcku v prsniku? Mne pred 6timi rokmi hrcku vyoperovali a teraz sa mi vratila. Je tu niekto taký? doktor mi kazal prist o 3 mes na kontrolu, bola som, je to rovnake, nezvacsuje sa to a mam ist zas o pol roka na kontrolu. ake mate skusenosti? vyoperovat zas? alebo pozorovat? ja neviem. asi navstivim viac odbornikov. dakujem.
@kiara0666 ahoj ja som ten istý prípad. operácia na pravom prsníku v roku 2010 a v roku 2015 sa objavil na ľavom prsníku. Dr. mi zobral iba vzorku ktorá bola v poriadku a 2x do roka chodím pravidelne na kontrolu. Dr. mi povedal ak sa nezväčší nič s tým zatial nebude robiť. Na sono chodím k Dr. ktorý ma aj operoval aj ked to nie je môj gynekolog.
ahoj. Mne vybrali prvý krát a za 1,5 roka sa mi urobil druhý. Aj ten som bola vyberať. Môj Dr.hovoril že to tam nemá čo robiť.....
@mimiatomi http://www.jukl.sk/zlatobylova-mast-zlatobylova... .......... túto zlatobylovú masť
http://www.jukl.sk/cysty/d-70439/ ......... a túto zmes na cysty
@kiara0666 mala som. Vybrali mi, vytvoril sa na inióm mieste v tom istom prsniku cca po 6 rokoch. Dala som ho vybrat. Odvtedy nic uz 20 rokov. Pre svoj klud od 2. operacie chdim kazdy rok na USG a mamograf, ale niec mi nenasli ani tam.
Ak by sa znova objavil, ide von tak rychlo ako budem stihat vybavit.
mne diagnostikovali fibroadomatoidnú hyperpláziu z biopsie.. bola som na onko poradni, odporučil nevyberať, že je to neohraničené, že by museli vybrať tretinu prsníka a odporučil mi genetické testy za 107e, ktoré mi urobili hned v ordinácii sterom z úst, výsledky budú o 3 týždne. pokiaľ mám mutácie génov brca atd.. tak vraj dokonca odporučia amputáciu oboch prsníkov, lebo sa mi zhubné nádory môžu vytvárať vkuse a ak nemám tú mutáciu génov, tak toto, čo mám 2cm mi odporáčajú sledovať a až ked to bude podozrivé (pochopila som to tak, že ak sa tam už vivinie rakovina, tak vybrať) s tým, že asi mi teda nejakou plastickou operáciou potom vylepšia ten prsník. to super vyhliadky.. hm. a to som tam išla s tým, že mi to vyberú a bude dobre.. lenže vraj mi chirurg pri tomto niečom zbytočne (kedže tam nie je rakovina) odstráni veľkú časť prsníka.. ako ste vy ostatné na tom?
ahojte 🙂 baby ..chcem sa vás opýtať?
v nemocnici mi povedali že pravdepodobne mám nezhubný nádor prsníka .. vo štvrtok mám ísť na USG
ale bojím sa lebo kojim malého 🥺
ďakujem vám
Ja som ich mala v kazdom prsniku niekolko a v jednom dokonca velky a bolestivy a doktor mi vobec neodporucal ich vyoperovat pretoze sa to lubi obnovit. Povedal aj to, ze sa to časom moze vstrebat a zmiznuz. Radsej odporucal sledovat ci sa to nejako nemeni, kazdy rok som chodila na kontrolu. Teraz ako som bola tehotna a maleho som kojila mi ten velky bolestivy zmizol a dufam ze aj tie ostatne o ktorych som ani nevedela. Takze z vlastnej skusenosti odporucam sledovat a neoperovat, budete mat len nepekne jazvy..