Prosím vás chcem sa opýtať kto ste po operácii nezhubneho nádoru fibroadenóm na prsníku ako to prebieha ?? Keď to miesto umrtvia boli to trochu či vôbec nič necítiť ? Napríklad ten prvý rez ? Dosť sa toho bojím ..včera som bola na sone a našli mi fibroadenóm nezhubný nador 1,5cmx0,5cm vraj to je hned pod kozou..dosť ma to vyľakalo..povedali mi ze o vybratí sa mam konzultovať s chirurgom či to vybrat ci nie.. ale vzhľadom nato že mám len 18 rokov a vzhľadom k veľkosti by to vraj bolo dobré vybrat..je to lepšie vybrať aby sa z toho nevyklulo nic zle ?? .. za akékoľvek rady ďakujem vopred
Ahoj....ja som bola operovana na fibroadenom 2x, v. 17 a v 18.rokoch. Obidve hrcky boli cca 1x2cm. Mne doktor sam odporucil vybrat ich hned, ze aby sa to nezvrhlo, ked sa nahodou udriem silno do prsnika, resp.pri kojeni. A kazdy rok chodim na kontroly odvtedy.Operovana som bola v celkovej narkoze. Mozno sa to teraz robi len lokalne, neviem. Drzim palce.
@babulina doktorka povedala ze vela zien si to chce vybrať uz len kvôli tomu pocitu že ten nádor má v tele
PS: Rezy boli male, cca 3 cm a jazvicky casom vybledli.
@simonka1718 ja som mala viac ako 3 cm a dala som si vybral. Tiez mi to odporucili, aby sa to v buducnosti nezvrhlo. A ci to boli? urcite to mas umrtvene, ako ked ti vyberaju znamienko. Ja som dr ukecala na lokalne, nebolo to nic hrozne. Ani potom nic nebolelo - snad iba ten rez, kym sa zahojil cca tyzden. jazvicku nevidno. ma cca 1,5 cm.
A pocula som že pri lokálnom umrtveni sa s vami rozprava sestricka pocas operácie aby vas to rozptylilo a aby ste nato nemysleli myslíte ze to všade tak robia alebo máte s tým daku skúsenosť ?
ja som mala tiez fibroadenom, ale ziadny z 3 lekarov mi nespomenul operaciu , iba sledovat pravidelne. po par rokoch to zmizlo,,,,
@simonka1718 Ja som sa koli podobnemu pripadu, pytala na viac nazorov, aj lekarov co mame v rodine, a jednoznacne je vraj dobre take veci (hlavne v prsnikoch) vybrat. Cim skor, tym lepsie. Ale bavili sme sa o nadore ktory mal nejaku malu sancu, ze by bol zhubny.
A bola som sa dnes objednať na rehabilitáciu,tak až v júli.a odporučenie nestačí od mojej obvodnej,musí mi to napísať onkológ.dovtedy bude ruka jak balón.ale koho to zaujima.
Moja skúsenosť je taká, že na lymfatický systém je úplne najlepšie plávanie. Mám mierny lymfedem po operácii prsníka už 20 rokov a vďaka plávaniu som úplne stabilizovaná.
preco je dobre to hned vybrat pri takom malom rozmere? ja ho mam uz vyse 8rokov a iba sleduju ked rastie tak castejsie ked sa zmensuje tak klasika raz za rok