Fibroadenóm na prsníku

simonka1718
13. nov 2016

Ahojte...na sone pred 2 tyzdnami mi povedali ze mam nezhubný nádor tzv.fibroadenom, poslali ma na odobratie vzorky bola som tam v stredu, povedali že výsledky budú do 7 dni .. prosím vás ak máte niekto takýto problém a boli ste na punkcii potvrdilo sa vám to čo vam povedali na sone ? Dúfam ze sa z toho nepotvrdi niečo horšie..

lllenuli
13. nov 2016

Ahoj...ja som mala 2 fibroadenomy naraz, povedala mi to uz na sone prvy krat, pol roka ma sledovali, lenže začali sa velmi zväčšovať tak som musela ist na operáciu...ja som ich mala potvrdené az z histológie, dovtedy to nebolo na 100%, ale doktorka mi to na sone vysvetľovala, ze prečo uz zo sona vie, ze su nezhubne, ze keby boli zhubné tak sa jej to zobrazuje nejako inak ( napamatam si to uz presne )...myslím si ze ked ti povedali ze su to fibroadenomy tak aj budú 🙂 nestresuj sa urcite 🙂

mirkakab
13. nov 2016

@simonka1718 ahoj, ja chodím na sono už 17 rokov, mam v obidvich prsníkoch fibroadenomy (v jednom sú 3 a v druhom 2) iba mi to sledujú, vzorku mi zatial nebrali, takže sa určite nestresuj, lekár to na tom sone vidí čo to je. ešte mi povedala že sú naplnené tekutinou, kamoška mala tiež nejaké utvary v prsníku a jej povedala že sú naplnené krvou, takže aj toto tam dokáže vidieť.

sadika
14. nov 2016

Ja som mala fibroadenom od svojich 19 rokov. Na sone vzdy tvrdili ze lymfaticka uzlina, az raz som sa na to opytala hematologa aon ze co? Ved na takom mieste uzliny nie su!!! Na najbluzsom sone, to som uz mala 22 rokov mi mlady lekar, co zastupoval stareho navrhol vybratie utvaru a cuduj aa svete, ziadna uzlina! Nastastie len fibroadenom. Ja ta nechcem steresovat,ale pokial to nemas vonku,pripadne odobratu vzorku nik ti nic nezaruci

maria255
14. nov 2016

Ahoj mňa sledujú už od 15 rokov a dvakrát z toho som bola na operácií čo mi to vyberali strašne rýchlo mi to rástlo ...teraz naposledy mi brali aj biopsiu ale ešte predtým mi zopár krát robili aj sono a zakaždým sa potvrdilo to čo mi povedali na sone že je to všetko pekne uzavreté a ide len o fibroadenom. Držím ti palce aby ti to dobre dopadlo 🙂

simonka1718
autor
16. nov 2016

Dnes prišli výsledky 🙂 našťastie ide len o fibroadenóm je to potvrdené .. bola som na konzultáciu s chirurgom povedal že sa to vyberá v úplnej anesteze ... máte niekto skúsenosti s tou anestezou mate to niekto za sebou? 16.decembra mám termín

mirkakab
16. nov 2016

@simonka1718 a odporučil Ti ich vybrať, alebo ideš z vlastneho presvedčenia?

simonka1718
autor
16. nov 2016

@mirkakab povedal že sú dve možnosti.. buď sledovať každého pol roka alebo vybrať aby som s tým mala pokoj .. tak som sa rozhodla pre vybratie

mirkakab
16. nov 2016

@simonka1718 Tak držím palce a budem rada ak sa potom podelíš ako to prebiehalo. Držím palce.

lllenuli
16. nov 2016

@simonka1718 ja som ich mala vyberané, obidva prsníky naraz..bola to operácia ako každá iná, lezala som v národnom onkologickom ústave...trvalo to ževraj iba 20 minút, je to rychlovka, co ja ale neviem, kedže este dlho potom som sa spamatavala z narkózy..ale jazvy su malinke, kozmetické, a ani nebola nejaká ťažká rekonvalescencia potom, uz na druhy den som bola fit, samozrejme rany trochu boleli ale dalo sa 🙂

simonka1718
autor
16. nov 2016

@lllenuli a ako to prebieha pri tom uspavani ? Zaspíš hneď ? Nebála si sa či sa pri tom neprebudis alebo niečo také ? .. alebo keď ťa preberali necítila si nič žiadnu bolesť ?

piacere
16. nov 2016

@simonka1718 zaspíš hneď, prebrať sa im tam na stole počas operácie nepreberieš 🙂 To by musel byť anesteziológ iný amatér 😀 (mám za sebou narkózu - akútna sekcia)

piacere
16. nov 2016

@simonka1718 ináč, mne vyberali fibróm pred 17-timi rokmi v lokálke....

simonka1718
autor
16. nov 2016

@piacere mne povedali ze v lokalke sa to neodvážia robiť vraj sa to robí v anesteze..ja neviem všade vravia inak :D

piacere
16. nov 2016

@simonka1718 sranda... mne to vyberala chirurgička v lokálnej a to bol veľký a vraj hlboko... mala som 16 a zvládla som lokálku 🙂

lllenuli
16. nov 2016

@simonka1718 no tam v noú to bolo tak ze ráno ma brali na predoperacnu sálu, tam som sa vyzliekla a nieco mi pichli, obliekla som si tu ich košeľu a potom ma prevážali priamo na sálu, tam si ma pouvazovali, vyzliekli (hrozne to bolo len tak tam ležať, ale strach robil svoje, lebo to bola moja prvá operácia, tak ja som sa az triasla), potom mi dali dýchať z tej masky a to trvalo len pár sekúnd a začal sa mi točiť svet...a potom som precitla na pooperacke, pamätám si len tmu ale viem ze som sa pýtala ze kde to som a niekto mi odpovedal ze "na pooperacke zlatinko" a zaspala som naspäť :D v podstate to bolo úplne v pohode ale ja som strasne stresovala 🙂 a potom som uz len s prestávkami prespala cely den, musela som tu narkozu vyspať 🙂 ale neviem si to predstavit v lokálnej anestéze, som rada ze neviem nic, kedže sa jedná o prsia :D

taniellita
16. nov 2016

Ahoj ja som to zazila pred 6 rokmi takmer(bože, neuveriteľné ako ten čas beží) dala som si to vybrať, lebo mi to rástlo ... operácia úplná pohoda, fakt rýchlovka, nemáš sa čoho báť, zotavovanie je dlhšie, paed dni- týždňov(nepamätám sa presne) som nemala namáhať tu stranu ruky kde som bola operovana a musela som späť s podprsenkou čo bol pre mňa horor.... Inak mne už jazvu nebolo vidieť po dvoch troch rokoch , teraz už vôbec nie je poznať ani na ktorej strane to bolo ...

sadika
17. nov 2016

Mne to spravili na onkochirurgickej ambulancii, kde sa chodi na konzultacie. Nemala som cas sa ani bat, lebo som sla na kontrolu a zrazu navrh ze vyberieme to! Uplna pohoda, 15 minut zo vsetkym. Este sme aj srandovali s lekarom.

simonka1718
autor
17. nov 2016

@sadika no mne doktor povedal že je to tak na 30 minút. 🙂