Fazety bez brúsenia

monika591
27. júl 2022

Ahojte,

máte niekto skúsenosti s fazetami, ktoré sa nalepujú na zúbky bez brúsenia? Myslím, že sa im hovorí Holliwood smile.

Premýšľam nad fazetami na predné zúbky. Všimla som si na niektorých ľuďoch (najmä starších), ktorí si dali robiť zuby, že je to vidieť. Možno mali protézu, alebo korunky, neviem, ale bolo to pri bežnom pohľade vidieť.

Akú máte skúsenosť s fazetami, sú dostatočne prirodzené, resp. dostatočne lesklé, je vidieť, že to nie sú vlastné zúbky?

Naozaj ten zúbok ani o milimeter nezbrúsi?

Ďakujem, Monika

esmera50
27. júl 2022

@monika591 ja by som také chcela, ale je to drahé, nie? ja to chcem na všetky zuby z estetických dovodov...tiež enviem, dke to robia, nevieš, ktorý zubár ich urobí?

pukina
27. júl 2022

Zalezi, ake su tvoje zuby. Ja som chcela fazetu tiez na horne 1ky, pretoze mam jeden mrtvy a bol o trosku tmavsi ako druhy. Ale zubar uz v mojom pripade neodporucil fazety, pretoze je to tak tenka skrupinka, ze ak je zub tmavsi, bude cez fazetu presvitat, takze som nakoniec isla do korunky, cenovo to vyslo podobne a na pohlad to vobec nevidno. Zalezi samozrejme od zubara, ktory ti to robi, jasne ze od niekoho to moze byt evidentne, ze su to umele zuby, ti lepsi zubari to vedia robit tak ze ho od prirodzeneho zubu nerozoznas, ale tam si zase priplatis. Cize ak chces iba upravit tvar a nemas farebne nerovnosti na zuboch, fazeta je fajn riesenie.

esmera50
27. júl 2022

@pukina fazety sú riešenie aj esteticky, ak má niekto žlté zuby a chce biele

pukina
27. júl 2022

@esmera50 ale nie v kazdom pripade. Lekar mi to vysvetloval, fazety sa daju pouzit iba do urciteho odtiena, ja som napr. ten mrtvy zub mala len malicko tmavsie zlty a uz mi fazetu neodporucal. Ak je zub vyrazne tmavy, fazeta mu nepomoze

esmera50
27. júl 2022

@pukina ano ale tak na tmavy zub korunku ale inak na ostatne zuby fazety miesto bielenia, ja chcem cely chrup ofazetovat, nielen predny zuby

anita6666
27. júl 2022

Nie je to vhodné pre každého,to ti povie zubár dla stavu tvojho chrupu či áno alebo nie...len taká drobnosť...ceny sú všade trochu iné,ale orientačné 4 takéto "nálepky" stoja okolo 1400-1600€...

esmera50
27. júl 2022

@anita6666 a ak človek nechce bielenie a fazeta mu nedoporučí lekár, tak aký iný spôsob bielenia ešte existuje, myslím trvalého?

anita6666
27. júl 2022

@esmera50 ziadny