Fatálna familiárna insomnia

25. nov 2024

Ahojte nemôžem už pár dni ABSOLÚTNE spať. Vedel by mi niekto povedať či to môžem dostať aj bez dedičnosti? 😢😢😢🤮🤮🤮
Neviem už rozmýšľať a lieky nezaberajú.

solange7
25. nov 2024

Tak chod k psychiatrovi... alebo si precitaj nieco o zakernom ochoreni ALS, mozno zabudnes na insomniu.

aurora33
25. nov 2024

@solange7 načo je dobry takýto komentár? Zazila si insomniu? Vieš aky je to pocit keď nemozes zaspať? Dlhodobo? Asi nie ináč by si sa vyhadrovala k veci.

autor
25. nov 2024

@aurora33 😢😢😢😢😢

solange7
25. nov 2024

@aurora33 ona pise o geneticky podmienenej vzacnej fatalnej familiarnej insomnii. A stresuje kvoli tomu az tak, ze nevie rozmyslat a udajne jej nezaberaju lieky. Nie o beznej nespavosti. To nie je ok.. to je skutocne na psychiatra. Treba vyhodit vyhybku v hlave a rozmyslat o niecom inom.

autor
25. nov 2024

@solange7 mate pravdu. Uznávam. Som na psychiatra.

autor
25. nov 2024

@solange7 a rozmýšľať neviem preto, lebo neviem spať.

solange7
25. nov 2024

Navsteva psychiatra nie je hanba.. chod, ulavi sa ti.

aurora33
25. nov 2024

@solange7 aha to som si až teraz vsimla. Ospravedlňujem sa

deti95060810
25. nov 2024

niečo si aj vyskúšala - lieky? ak áno - aké...

autor
25. nov 2024

@deti95060810 diazepam.

autor
25. nov 2024

Medovkovy čaj, bachove kvapky.. Najdivnejsie je nstom to, že ja by som asi aj zaspala ale začne mi bušiť srdce keď si ľahnem a chcem spať. A som v 39tt. 😢 Akože hanbím sa za ten diazepam ale aspoň som vdska nemu jeden den spala. Včera už však nezabral 🤦

deti95060810
25. nov 2024

dobrá je komb. megnézium + melatonín 5 mg..... len neviem či môžeš keď si tehu....
ak nezaberie tak si kľudne na to ešte môžeš dať 1/4 alebo 1/2 tabl. na spanie - Sanval napr. - predpíše obvodná. ak nebudeš spať ani o hodinu daj si ešte 1/2 tabl.
bola si u tej gyn.? nech ti niečo dá na spanie....
dobra je aj komb. neurol + sanval...z toho na 100 perc. zaspíš

deti95060810
25. nov 2024

ako dlho si spala po diaz.?

autor
25. nov 2024

@deti95060810 celú noc ale prerušovane

autor
25. nov 2024

Cca 12 hodín

solange7
25. nov 2024

A nieje to náhodou tak, ze si si googlila nespavost a dopracovala si sa k tejto naozaj raritnej chorobe? Lebo to je fakt najhorsie co mozes urobit a zvlast ked si tehotna.. Asi mas uzkosti a vsetko velmi prezivas. Na porodnom oddeleni su aj psychologovia, ktorí sa specializuju na uzkosti v tehotenstve. Z vlastnej skusenosti mozem odporucit. Tiez som mala z hocicoho strach, akurat ze som vedela, ze len prehaham.

autor
25. nov 2024

@solange7 môže byť. Dosť dlho mám aj problémy co sa týka divnej bolesti hlavy.. Aj s toho už mam strach lebo som si vygooglila nádor na mozgu 🤦a zrazu začali tieto problémy.

autor
25. nov 2024

@solange7 ale hej. Aj keď som hľadala čo s nespavosťou tak som sa dopracovala k tomu.

solange7
25. nov 2024

No vidis.. treba zachovat klud.

autor
25. nov 2024

@solange7 už to nejak nejde ovplyvnit to búšenie srdca... 😒😒😒😒😒

solange7
25. nov 2024

Povedz to lekarovi ked budes na prehliadke. V tehotenstve tam chodis aj tak ako na klavir. Treba sa zdoverit s tym, čo ti komplikuje stav.

autor
25. nov 2024

@solange7 zajtra príjem.. Poviem

marianarem
25. nov 2024

Nespavost je v tehotenstve dost bezna. Nie je to ziadna hrozna diagnoza, len hormony a celkova nepohoda s velkym bruchom. Skus pospavat na etapy aj pocas dna. S babatkom to bude podobne a tie denne zdriemnutia vedia dost pomoct. Ani to nemusi byt nejaky tvrdy spanok, len taky akoby polospanok. Ta diagnoza ta napada z unavy, zle vyspaty clovek mysli strasne negativne a niekedy uz nie celkom pricetne. Vyskusaj aj pustit si biely sum. Ja som ho objavila prave koncom tehotenstva a bola som prekvapena, ze fakt uspava. Mam aplikaciu White Noise Lite, je tam vela typov sumov a nieco ti mozno sadne. Odporucila som to aj mame, ked zle spavala po operacii a tiez jej to pomohlo.

autor
25. nov 2024

@marianarem neviem ci až taká ťažká nespavost. Ja zaspat môžem, mňa o 4 minúty trhne a koniec.

autor
26. nov 2024

Ľudia ja som spala 2 hodiny jaka som šťastná 🤣🤣🤣