Farby na vlasy alebo aviváž - možná alergia

15. máj 2023

Baby prosím vás, je možné, aby sa prejavila alergia na farbu na vlasy až po cca dvoch týždňoch od nafarbenia? Dcéra pubiška si nafarbila vlasy, kúpila si farbu L'Oreal. Ja nemam skusenosti s farbenim, este som nikdy nemala nafarbene vlasy, ale videla som články, ako farba občas uškodila niekomu.

Teraz sa jej vyskytla na tvari vyrazka, cela je vysypana, ako ked je alergia. Menila som aj aviváž zhruba v tom čase, ale na tele, kde ma veci v nej vyprane nic nema, iba na tvári. Preto upodozrievam trošku viac tu farbu. Vlasy ma stale pri tvari. Je možné, že by sa jej to až takto po čase objavilo?

Veci som jej už všetky znova poprala bez tej aviváže, tak uvidím, či jej to zmizne. Niekedy jej vadia pele, že jej smrdia, horšie sa jej dýcha a teraz všetko vonku kvitne, ale keď ako malá bola testovaná na alergie nič jej nezistili. Mohla by to byť nejaká skrížená alergia? Nemali ste niekto niečo podobné až s odstupom času po nafarbení?

anjelicek26
15. máj 2023

Podla mna ani jedno ani druhe nebude pricina vyrazok na tvari... kludne moze mat alergiu na slnko, ci reagovat na nejaku potravinu...

luccija
15. máj 2023

@anjelicek26 tiež si myslím...alergia na farbu na prejavuje hneď, na avivaz by mala na tele vyrážky, kde sa objecenie najviac dotyka.To môže byť aj z nejakého zákusku fabiva, ovocia, kremu daj jej dithiaden