Ahojte cca pred mesiacom som si zafarbila vlasy väčšinou si dávam tú istú značku minulý mesiac som si teda išla farbiť vlasy a ako som si farbila vlasy som spozorovala že okolo oka som mala ako keby červené fľaky a aj na čele červené fľaky a od vtedy sa bojím farbiť vlasy ono to prešlo cca po hodine ale mohla to byť alergia ? Aj keď si každý mesiac farbím a minulý mesiac sa mi to stalo ? Máte niektorá stým skúsenosť ? Potrebovala by som si zase nafarbiť ale po tejto skúsenosti mám zlý pocit
Natri si trosku tej farby do jamky za ucho a do laktovej jamky, rozotri to smerom k dlani. Nechaj cca hodinu.
Ak sa objavi zacervenanie, opuchnutie, svrbenie, flaky, vysyp, tak ju nepouzi. Aj ked ju pouzivas trebars dlhsi cas, mohla byt pre teba velmi slabo alergicka, telo si vzdy nejak poradilo, ale ono sa to “nazbieralo”. Teraz uz telo reaguje vyraznejsimi prejavmi (rychlejsou odpovedou na alergeny).
Asi by bolo fajn si spraviť test pred tým, než sa ideš farbiť. Ono mohlo byť telo tak trocha v nerovnováhe a proste takto si na farbenie zareagovala
akoze kludne sa mohlo stat, vies ako to byva, 100 krat mozes pouzivat tu istu farbu ale 101 krat ti proste nesadne lebo mozu zmenit recepturu celeho zlozenia, takze treba len zistit, co ti uskodilo
@anabel2341 sprav si test zafarbiť len kúsok pokožky napr za uchom ale farby strašne ničia vlasy hena alebo niečo bez amoniaku...A ja som raz malá fľaky aj zo šampónu
@anabel2341 aj mne sa to stalo no a dalsie farbenia sa len zhorsovali moje reakcie, skoncilo to tak, ze uz tuto znacku vobec nemozem pouzivat, bola som na koznom, co som dva dni mala opuchnutu celu hlavu a priserne ekzemy na ociach, takze definitivne som presla na prirodne farby (henna)
Sprav si ten test na ruke ci ako to pisu v letaku a uvidis. Aj moja mama si roky roky farbi vlasy a stalo sa jej u kadernicky, ze sa cela vysypala. Sla do nemocnine na inekciu. Odvtedy nic... Neviem, ci mala nejake ine farby alebo ine zlozenie a pomer ale moze byt... Ale zmizlo ti to tak az taka tragedia to asi nebola