Familiárna stredomorská horúčka

29. jún 2023

Poznate niekoho kto bojuje s tymto ochorenim? Ako prebieha liecba atd..

domkakvet
29. jún 2023

Pokial viem vyliecit uplne sa to neda.

snehulak77
29. jún 2023

Áno, poznám. Berú lieky, je to genetické ochorenie, takže sa nedá vyliečiť...

autor
29. jún 2023

@snehulak77 a funguju zdravotne v pohode??vekovo su ako ak sa smiem opytat??

snehulak77
29. jún 2023

Otec, cca 50 a syn asi 30? Fungujú, áno. Bolo to hrozne, kým na to prišli.

autor
29. jún 2023

@snehulak77 to verim,moj syn si tym prechadza teraz a to ma len 5r.

snehulak77
29. jún 2023

A už ma potvrdenú dg? Je len dobre, že mu na to prišli, liečbou sa dá žiť spokojny život, držím palce✊

autor
29. jún 2023

@snehulak77 4,5roka sme zili s tym,ze ma PFAPA/syndrom periodickej horucky,ale priznaky sa mu vyrazne zhorsili za 1/2roka a nasvedcuju na stredomorsku horucku..momentalne mame novu liecbu kolchicin na 1/2roka a potom sa zase pojde na geneticke testy a uvidime...

snehulak77
29. jún 2023

Lekára máte asi v BA, že? Známi myslím tam chodia.

michaela336
16. júl 2023

Moja dcérke to začalo ako 6 mesačnej. Najprv sme boli len hospitalizovaní v nemocnici. Tam sa nezistilo nič. Odišli sme s uzáverom zápal pľúc a druhy krát rotavirus, ktorý sme mimochodom dostali v nemocnici. Horúčky sa opakovali naďalej, z úplného zdravia dieťa dostalo horúčku bez akýchkoľvek iných príznakov. Pri stálych návštevách u našej obvodnej na základe vysokých crp 180 sme boli odporuceni na vyšetrenie do Martina k pánovi Jesenakovi. Sme tam až do teraz . Dcérka má 4 roky doteraz nas ukludnili že máme PFAPA syndróm, ale už tri mesiace to vyzerá skôr na niečo horšie. Mame Horúčky každých 7 dní. Už dva dni berieme novú liečbu colchicum. Dúfam, že to pôjde k lepšiemu, verím v to. Prajem všetkým tým čo to zažívajú veľa síl.

zuzanad82
9. feb 2024

@snehulak77 Prosím vás a aké mali ťažkosti? Nám bolo tiež v rodine geneticky potvrdené toto ochorenie. Ďakujem