Ahojte chcem sa vas spytat.. som uz velmi zufala.. caka ma dolezita 3 operacia ktora je naplanovana na 23.11.. 22.11 som mala byt uz na prijme v bratislave v nemocnici.. 3 tyzdne som bola doma izilovana pretoze som si nechcela ohrozit tuto dolezitu operaciu robila som si testy AG kazdy pondelok a stvrtok vzdy vysli negativne, vcera rano som bola objednana na PCR test ktory vysiel pozitivny.. hned vecer som si robila este 2 AG testy a vysli negativne.. lenze ako je to mozne ze mam PCR pozitivny ked vsetky antigenove mam negativne.. takto ma nepustia na operaciu a ani som tam nenasla cislo na nich.. prosim vas nestalo sa toto niekomu ako to mam riesit? :( dakujem..
ano aj PCR mozu byt chybne, pripadne vykazuju pozitivitu aj velmi dlhu dobu. nemas tam uvédeny CT index?
@xayae moj otec mal naplanovanu operaciu, vsetko mal uz pripravene stacilo dat veci do kufra a ist a akurat ked som im nalozila kufor do auta-mali ho u nas tak mi pipla sms ze jeho PCR je pozitivny.Otec 70rocny bol bez priznakov operacia bola pre neho velmi dolezite a samozrejme sa zrusila.Doteraz sa nam nechce verit ze by bol PCR spravny ,davali sme neskor robit protilatky a ziadne nemal.Clovek 70rocny s mnohymi diagnozami s oslabenou imunitou..nechce sa nam verit ze by taky clovek mohol byt tak bezpriznakovy.My sme to uz vtedy nechali tak a dlho sme vybavolali termin na dalsiu operaciu ,nove vsetky predoperacne ..Ale na vasom mieste by som si zaplatila dalsie PCR ako samoplatca ,predtym overila ci vam bude platit ak vyjde negativny ci vas do nemocnice zoberu
@xayae Odpoved: AG test je totalne k nicomu a nespolahlivy, dokonca aj tie skolske. Vobec neries. Ukazuje velke hovno, poznam dost ludi, ktory ho mali falosne negativny davno covid. Moj syn mal dost silne priznaky a mal ho negativny, az PRC pozitiv. Chod do sukromneho labaku, tam kde je vidiet aj CT hodnotu. Je fakt, ze pozitivita moze byt dlhsiu dobu a uz nie si infekcna. Otazka je, ci si len pozitivna, alebo aj infekcna.
@mircalla bezne su ceny za PCR 70e
60e v Medirexe https://www.medirex.sk/vysetrenie/pcr-test-na-o...
@nika82 Vsak si staci vybrat lacnejsie, nie? https://www.rychlotest-covid.sk/
PCR test 36 eur, slinny PRC test (davala som robit deckam) 39 eur. Vysledok ten isty den, max na dalsi CT hodnota v teste - zaheslovany PDF dokument
tie sutuacie su niekedy tak pestre a idividualne, ze sa to neda pokryt nejakymi pravidlami. nehovoriac o tom, ze sa stale menia,
napr, ja som bola pozitivn apred rokom pri plosnom testovani, to uz som mala 1 den priznaky. kamoska bola asi tyzden predtym, ked este plosne testovanie nebolo a ona bola pozitivna pcr testom.
takze kamoska otestovana, uz mala predtym zimnicu, potom sa jej rozbehli dalsie priznaky, jej mama mala priznaky za 2 dni. zostali doma,a le jej mama bola otestovana asi az o 2t neskor a preto museli pokracovat v karantene. aj ked na hygiene uz pani povedala, ze ona nemusi, ale dr. ju doma nechala.
ja som teda bola pozit, cely tyzden som poriadne nebola s mm, priznaky sa mi zacali v piatok, v sobotu plosne, on negativny, ja pozit. zostalisme v karantene, ktora bola 10dni.
clovek je udajne infekcny 2dni pred priznakmi a 7dni po zacati priznakov, cize mm mohlo kludne aj na ten moj 7priznakovy den chytit kovid. to by znamenalo, ze by sme v tom case boli 6den v karantene., asi od 3dna by bol infekcny, to by sme boli 10den v karantene a on by isiel do roboty, akurat najviac infekcny. za 2dni by sa mu mohli rozbehnut priznaky. na 12den od zacatia karanteny a 2 dni pp jej ukonceni. total nedomyslene. on mal priznaky na 6den, ale co to bol kovid, to neviem. mal to slabe a teraz po roku kovid ma a ja odolavam. teraz ho to zobralo tak, ako mna pred rokom.
a teda ta kamoska uz bola ok, jej mama bola na teste, ked uz bola tiez clekom ok. a boli v karantene este dlhsie ako ja.
@xayae skus sa teda objednat tam kde radila mircalla
https://www.rychlotest-covid.sk/ maju tam dnes volne v NR som pozerala
boze infekcni....uz mi sibe
@zuzula507 ved presne ide o toto.. ze mam surnu tu 3 operaciu mam vsetko uz vybavene len proste ten PCR takto dopadol.. a zas teraz 10 dni karantena, znovu vybavovat termin zasa riesit predoperacne vysetrenia.. zas sa to cele prelozi :( a ja potrebujem surne tu operaciu.. ale takto to je cele zle 😔
@mircalla ano cez korona gov.. no ved toto mozem to mat prekonane uz davno.. som zufala uz velmi.. clovek ma teraz trpiet a cakat len kvoli nejakemu blbemu testu.. keby sa stretavam s ludmi naozaj nic nepoviem ale 3 tyzdne som bola doma izolovana aby som sa chranila aby som mohla ist na operaciu.. a odrazu mam pozitivny PCR.. niekedy mam pocit ze uz len naschval davaju pozitivne aby mali cisla na ludoch..
Toto je strasna smola ck sa ti stalo ☹
A ktorá nemocnica to je?
@xayae velmi ma to mrzi.U nas to otec tiez tazko prezival vyse roka cakal na tu operaciu a potom zase dalsie mesiace lebo sa s nimi tazko dohadovalo ..sa vyhovarali na covid ze nemozu operovat, je zla situacia..ze otec nieje onko pacient ..a viete co ? ked ho zoperovali zobrali mu na histologiu kusok z vyoperovaneho a uplne nahodne zistili ze uz je onko co vam poviem .Ktovie ci by to tak bolo aj keby sa ta operacia cez rok neodkladala 😪 vam asi neostava nic ine len tych 10 dni vydrzat a potom si vybojovat novy termin a vybavit nove predoperacne.Mozno ak budete mat stastie a vam daju skorsi termin,mozno vam este nejake vysetrenia budu platne no u nas primar oddelenia kde bol otec zaroven tvrdil ze 2 mesiace po ci ako presne.. najskor budu moct dat novy termin a este bude zavisiet od covid situacie ako som vyssie spominala... ved aj na oddeleni ked isiel na kontrolu bol po karantene vtedy 14 dnovej + este asi tyzden ci tyzden a pol navyse a viete ako sa k nemu spravali ? .vy este mozete byt infekcny ledva ze ho osetrili so stitom respiratorom a hned ho vyhanali chodte uz na chodbu akoby mal mor alebo co..strasne to bolo .Dlho sme sa s nimi natahovali. No vam drzim prsty nech vam to dobre dopadne a daju vam skory novy termin
Ja cez ten statny test nikdy viac. 6 dni som cakala na termin, priznaky uz davno, syn pozit, bolo mi jasne, ze pozit som....Do registracie som uviedla som som v stalom kontakte s pozit aj ze mam priznaky a ake, aj tak ziadny termin. Nestihaju. Normalne som sa na to vykaslala, sukromny labak hned termin, vysledok 24 hod....A je tam aj CT index...Pravdepodobne by mi inak PCR aj teraz stale ukazoval pozitivitu, akurat uz nie sme infekcni. Teda dufam, karantenu sme mali dlhsie ako bolo treba. Vdaka ockovaniu bol priebeh docela ok, ale doteraz nic nicitim, cuch v tahu
@xayae ak si bola skutočne plne izolovaná tri týždne, tak by som šla ešte raz na PCR, aj tie mávajú chybové výsledky