Stala sa niekomu takáto vec?včera mi na synovu aplikáciu Dôvery prišiel recept na očkovaciu látku od jeho pediatricky.Zaroven o chvíľu upozornenie, že v lekárni kúsok od domu som ju vybrala.u pediatricky som nebola pol roka iba viem, že sa máme ozvať na očkovanie.ako sa to môže stať, keď som ani v lekárni nebola?Pediatricka nezdvíha plánujem jej napísať mail odfotim recept plus sms o výbere v lekárni.Kontaktovat aj Dôveru?do lekárne sa idem spýtať poobede
Ešte, keby mu ju napísala chápem, že si naháňa body za výkony a bude náš v
Neobvinuj nikoho,pokial si nezistila,co sa stalo. Vsetko sa vysvetli
nebude to tak, že vy máte ísť na očkovanie, tak lekárka objednala na vaše meno vakcínu a aj po ňu bola? A ty prídeš priamo na očkovanie ku nej.
@ibrunova aj mňa to napadlo
Mám takú skúsenosť, že chirurg mi robil v ambulancii zákrok pri ktorom mi aplikoval liek, za ktorý som zaplatila priamo v ambulancii.
Povedal, že pošlú recept do lekárne a oni ho aj vyzdvihnú, aby to nemusel robiť pacient, ísť pre liek do lekárne a späť k dr.
Myslím, že je to tento istý prípad.
Presne tak ako pise ibrunova robi aj nasa dr.
zavolaj pediatricke. Ak je to ako pisu baby tak si nahodila velmi zavadzajuci titulok diskusie a predhadzujes nechtiac obvinania.
U nas tak isto, nas pediater chodi po vakcinu, mne len pride mail, ze je predpisana a vzapati, ze je vybrata. On to ale robi spatne, napriklad aj mesiac po ockovani a ma tie vakciny potom u seba v ambulancii pre dalsie deti nachystane. Takze urcite nejakym podobnym systemom funguje aj tvoja doktorka, treba sa opytat, ale je to pomerne bezny postup.
urcie treba oznbami uradu pre dohlad
@teleskop a co takto jej najskor zavolat, ci to nie je vakcina pre jej dieta?
Osobne si tiež myslím že ho Vám predpísala a aj pre vás bola vyzdvihnúť....
Len poznamka ku larticke, tu na vyber lieku naozaj netreba. Niekolko krat som vyberala lieky pre pribuzneho, stacilo nadiktovat rodne cislo. Ostatne tu je celkom rozumne uz vysvetlene...
@ibrunova ja neviem veď sa pýtam či sa to niekomu stalo?u lekárky som bola minulý rok s tým, že tento rok bude mať ockovanie.Som nevedela, že si niekto môže vyzdvihnúť recept bez kartičky.U bývalej pediatricky mala očkovacie látky u seba dik za vysvetlenie možno tu je iný system
Naša to robí bežne keď máme ísť na očkovanie, objedná pre malú vakcínu, aj ju vyzdvihne a my už prídeme do ambulancie rovno na očkovanie. Mne to vyhovuje, aspoň mi ušetrí cestu do lekárne 😊😂
Tak ale aj tie očkovacie látky musí niekde získať a na niekoho meno.
newchapem preco sa ludia radia v takychto vaznych veciach na konikovi, fakt je polovica SK negramotna. Lekarka spravila nieco co sa blizi nezakonenemu jednaniu, neinfromovala vas. Dajte to preverit, ked nespraviola nic zle nebude mat ziadny postih...
Ja k lekárovi nechodím vôbec (za posledných 7r som tam bola asi 3x), ani neviem prečo som si kontrolovala aplikáciu dôvera, no nasla som tam predpisovanie kadejakých blbosti, injekcií, antidepresiv a pod.
@teleskop ono je velmi silno nepravdepodobne, ze by prave v tomto pripade mala doktorka nieco nekale za lubom. Ine je, ked cloveku bez jeho vedomia napredpisuji kadejake blbiny a ten clovek to ani nezisti. Avsak v pripade vkaciny pre dieta je ju mozne vybrat len raz. Takze skor ci neskor by na to mamicka prisla, keby isla dat dieta ockovat a v lekarni uz jej vakcinu nevydaju. Takze bud je lekarka mimoriadne padnuta na hlavu alebo ma proste nejaky system v tom, aby mala vakciny u seba a deti ockovala priamo pri prichode na ockovanie.
@teleskop len ma zarazila taká vec, že ako vôbec môže vedieť, že dám syna zaočkovať?No asi som uzkocitna iné by bolo, keby sme si už dohodli termín.Ved počkám či nás bude budúci týždeň volať, ak nie ozvem sa jej.Je mi jasné, že si potrebuje dať preplatiť úkony a naháňa body nech je príjem za jun.Aj ja som si našla v appke vysetrenia, ktoré mi neboli robené som na to haklivá.Ale ako čítam viaceré lekárky tak robia mňa to prekvapilo
@oliviakatka prosim???????????????????
Je to stará známa vec, že sa predpisujú úkony, ktoré sa nerobia ja som mojej babke stiahla appku a boli tam tiež aj som sa sťažovala.Ved ktorá 70 r babička používa appku a kontroluje lekarku
Stalo sa to aj mne. Niekto si vybral cez moju kartu recept. Riesila som to. Bolo mi povedané, ze ked niekto sa s tym stretne, treba ho upozorniť a riešiť to.
Ahoj, liek pravdepodobne vybral lekar ak je planovane ockovanie. Nasa pediatricka to tak robi i ked je pravda ze pred tym ma vacsinou upozornila ze mi pride sprava o predpisani aj vybrati lieku z lekarne.
No zavolaj lekarke a nerob dramy a neviem co v lekarnach, mohla omylom vystavit zly recept, alebo si to ona berie vopred do ambulancie. Nasa lekarka takto vakciny objednavala a vyberala a ja som uz s receptom nechodila nikde. Vela krat riesili recepty len tak, ze sa volalo hore dole z lekarne do ambulancie, alebo lekarne davaju lieky a material lekarom a potom to fakturuju naraz. Dokonca aj gynekolog mi dal recept na kopu injekcii a ja som dostala len dve, lebo balenie bolo iba po neviem kolko (5-10?) a ja potrebujem dve a jemu teda ostalo na ambulancii, inokedy som isla a dostala som tie co mali na amb a nebola som vyberat nic.. mala som tam robit dramy? 🙂
To ci das syna zaockovat urcite vie. Pretoze vas bude volat na ockovanie ak nepridete samy. Ono ani ta poistovna asi nepreplati xy vakcin na jedneho pacienta, cize ak potrebujete ockovat, tak bude vas musiet niecim zaockovat a keby si tu vakcinu zobrala (no neviem, seba zaockuje? preco by davala predpisat liek inemu dietatu, ked aj to ine dieta ma poistenie? ), tak aku vam potom da? Proste nedava to zmysel. Keby islo o ukony a sluzby uctovane, tak pochopim taketo paniky.. ale tu ide len o vybratie receptu.
Liek sa nevyzdvihuje na kartičku poistenca, ale rodné číslo.
takze pises, ze je to stara znama vec, ze sa predpisuje len tak, a zjavne si o tom presvedcena. Preco potom otvaras diskusiu a chces vediet nazor, ked mas jasno. Tak jej zavolaj a nerob tu halo.
Nás kontaktovať na očkovanie, ale výber bez nás?a kartičku mám doma som zmätená.