Fakt dobrý cievny lekár - opuchy nôh

poppy_00
23. mar 2022

Ahojte..
Od svojich 20 rokov riesim problem s nohami, konkretne opuchy oboch noh + metlicky na nohach+bolest zil vystrelujuca pod koleno+svalove krce a ziadny lekar v okoli nebol ochotny moj problem riesit,resp vraj problem nemam ( aj napriek viditelnym priznakom )..Teraz mam 30, kazdym rokom je to samozrejme horsie a lieky, co mi predpisali nezabrali, kompresne pancuchy zmiernuju bolest, ale neriesia problem..chodim na lymfodrenaze, nohy vykladam, hybem sa, sprchujem studenou, mazem mastami a teda z vlastnej iniciativy som si nasadila volnopredajny flebaven, po ktorom citim aspon nejake zlepsenie...teraz som prvy krat tehotna, samozrejme lekari moj problem pripisiju tomu,aj napriek tomu, ze som mala ten problem aj pred tym..no ale zas ziadne riesenie, lebo sak v tehotenstve je to normalne..moja otazka znie..existuje nejaky fakt dobry lekar, co by bol ochotny mi pomoct? Chcem riesit pricinu,nielen estetiku..Skusila som Senicu,Holic,Trnavu

melindaaaa
23. mar 2022

Dobry den, dr. Zernovicky Ba

stanulienkat
23. mar 2022

V tehotenstve sa to moze zhorsit. Zatial sa spravne staras o cievy. No s tymto by ti uz mohol pomoct lekar. Samozrejme dbat na dobry tlak, nesolit, ak si obezna, tak schudnut.

poppy_00
autor
23. mar 2022

@stanulienkat niesom obezna ani som nikdy nebola, bezne mam okolo 55kg pri vyske 170cm..skusala som aj nesolit, aj som vysadila antikoncepciu, aj sportovala, ale ziadna zmena..nohy mam opuchnute ci sa hybem alebo cely den sedim/lezim..jedine, co mi po tych 10 rokov zabralo na opuchy je flebaven a lymfodrenaze, ale krcove zily sa mi robia dalej, resp do teraz metlicky a teraz tehotenstve mi zacala jedna zila uz aj vystupovat na povrch 😔 rada by som vyriesila pricinu a tiez sa bojim, ze sa mi to v tehotenstve este zhorsi, ale teraz mna kazdy odbija, ze je to tehotenstvom, ale ako som pisala, ja som mala ten problem aj dlho pred tym a nepride mi to normalne..vylucili trombozu a dalej nic..aj kompresne pancuchy som si "vydupala" sama

poppy_00
autor
23. mar 2022

@melindaaaa dakujem