Fajčenie a vysoký tlak

lucia851
27. okt 2023

Ako skoncovať s fajčením kvôli vysokému tlaku?už som to skúšala ale dlho som nevydržala lebo som cítila abstak úzkosti a neviem ako to prekonat

lily09
27. okt 2023

@lucia851 ja si myslim ze je celkovo tazke skoncit s navykom zo dna na den naraz. Skuste si kazdy druhy den znizit "davku" o jednu cigaretu menej. Alebo mazdy treti. Skratka postupne znizovat.

lucia851
autor
27. okt 2023

@lily09 myslím že postupne to znižovať je ešte horšie než úplne prestat

pe_mi
27. okt 2023

@lucia851 úplne prestať a nič si nedať, ani elektrickú a podobne náhrady.ked si "bude chcieť" začať znižovať,ťažko prestane

lucia851
autor
27. okt 2023

@pe_mi veď to že nič si radšej nedať len ako zvládnuť tie psychické abstaky typu úzkosť

pe_mi
27. okt 2023

@lucia851 v prvé dni to treba vydržať,zamestnaj sa.a dokola si opakovať nesmiem si dať.postupne ti to začne smrdieť a prestaneš
Je to ťažké.tak ako vo všetkom ,určití jedinci to dajú a určití odpadnú.
Bojuj

lucia851
autor
27. okt 2023

@pe_mi budem musieť

rebrambora
27. okt 2023

Tiez odporucam zo dna na den. Najdi si nahradu. Ja som napriklad lizala lizatka 😀

nepic
27. okt 2023

@lucia851
Pozri poviem ti to ako chlap,čo 30 rokov fajčil cca 30 cigariet denne. Keď chceš prestať fajčiť,tak prestaň,ale musíš to naozaj chcieť. Mne jedno poobedie niečo preplo v hlave, dofajčil som čo som mal a viac som si nezapálil. A nemal som na to ani zdravotný ani žiadny iný dôvod. Ale zaujímavé,že ja som hneď žiadne abstáky nemal,u mňa sa začali prejavovať úzkosti a problémy skoro po roku a trvalo to cca rok. Ale je pravda,že aj po piatich rokoch mi sem tam vie cigareta zavoňat,keď niekto pri mne fajčí značku ktorú som aj ja fajčil.

panonia
27. okt 2023

Žuvaj žuvačky a neustale niečo rob. Ak ta napadne zapáliť si povedz si až toto dokočím, potom začni inu činnosť a skús vydržať čo najdlhšie.

minenkak
27. okt 2023

@lucia851 prestať a vydržať abstak,však to je len pár dní

lucia851
autor
27. okt 2023

@panonia mňa nebaví stále niečo robiť

lucia851
autor
27. okt 2023

@minenkak sa ti to ľahko povie

minenkak
27. okt 2023

@lucia851 keď niečo chceš tak sa zatnes a spravíš to,ak to nechceš tak proste nechceš ľahká cesta neexistuje

katica06
27. okt 2023

@lucia851 zaráža má že nie niekto kto má na to vážne zdravotné dôvody nevie nájsť toľko odhodlanie
Meno deti vtedy 2-3 ročné povedali dedovi že sa ním nebudú mojkať lebo strašne smrdí v ten deň odhodil krabičku cigariet po viac než 30 rokoch fajčenie a to len kvôli detskému úsmevu

lucia851
autor
28. okt 2023

@katica06 no neviem si predstav