Extrémne vypadávanie vlasov

monka105
27. mar 2022

Ahojte baby,

posledné mesiace mi začali extrémne padať vlasy, po každom česaní mi vypadne chumáč vlasov, už začínam byť zúfalá, pretože netuším, čím to môže byť. 😔 Vlasy si nežehlím, nekulmujem, pravidelne podstrihávam končeky, češem sa hrebeňom s jemnými štetinkami a od končekov postupne hore ku koreňom, aby som si ich nepovytrhávala. Vlasy nechávam uschnúť prirodzene, nefénujem. Používam dokonca šampón proti vypadávaniu vlasov a na rýchlejší rast vlasov do yves rocher, stravujem sa pestro, pravidelne, dodržiavam pitný režim. Je pravda, že mám náročnú prácu, v ktorej mám každý deň veľa stresu, ale nemám ho v poslednom období viac ako predtým, takže týmto to predpokladám nebude. Poraďte mi prosím nejaký účinný spôsob, ako zabránim vypadávaniu vlasov, lebo už začínam byť naozaj zúfalá. Ďakujem pekne. ❤️

bambulienka25
27. mar 2022

@monka105 štítnu mas ok? Covid si mala? Mne na vypadávanie pomohol forcapil

monka105
autor
27. mar 2022

@bambulienka25 štítnu som si dávala kontrolovať zhodou okolností nedávno, ale kvôli niečomu inému a chvalabohu výsledky boli dobré. Covid som prekonala ešte pred rokom v januári a očkovať som sa tiež bola dať naposledy ešte na začiatku januára, takže si nemyslím, že by mi koncom marca začali vypadávať vlasy z toho. A ďakujem za tip. 🙌🏻

fjane
27. mar 2022

@monka105 neriešiš IVF? aj vtedy nastáva tento problém

pipikcek
27. mar 2022

@bambulienka25 naozaj pomaha forcapil ? Mám ho doma, týžden užívam

bambulienka25
27. mar 2022

@pipikcek áno mne pomohol veľmi, už týždeň po užívaní som badala zmenu. Rok po kúre som si dala ešte raz a od prvej kúry mam husté a pevné vlasy, za tie 2 r mi narástli aj 20 cm a nechty mam tiež pevné

sunshine_007
28. mar 2022

Dala si si spravit krvny test? Nizka hladina zeleza moze sposobit vypadavanie vlasov.

anca15
28. mar 2022

@monka105 ja som na vypadavanie vlasov začala z prírodnými sirupmi nepádajú mi tak extrémne pri kazdom cesani som hrst vlasov mala na hrebeni a xxx vsade v dome a tiez mi ako keby prestali rásť stale ta ista dĺžka.Teraz uzivam sirupy na prirodnej baze bez chémii a kedze je dobre ich kombinovať tak som si takto dala do poriadku ci uz vlasy,imunitu,kožné problémy,alergie a dokonca aj dlhodobo liecenu epilepsiu teraz som mala uz aj vysledky EEG dobre a aj ja sa citim teraz lepšie aj energiu mam,nie som unavená,spim lepsie,môžem určite odporučiť.

eli_meli
29. mar 2022

Jar a jeseň je u mňa podobná a teraz sa k tomu pridal aj prekonaný covid 🙄 vlásky padali a padli.. kdesi tu na fóre som čítala, že pri vypadávaní pomáha aj včelia materská kašička, najlepšia je vraj čerstvá, ale vyzerá, že u mňa zafungovali aj kapsulky (dá sa kúpiť v lekárni) a po cca mesiaci užívania je tých vypadaných vláskov menej 🙂 raz do týždňa si masírujem olejom (kokosový/ricínový/rozmarínový..) a skúšam teraz aj senovku - len zalejem zomleté semiačka teplou vodou, nechám cez noc postáť a potom vtieram do vlasov a len dúfam, že keď prestávajú padať, vyrastú aj nejaké nové :D Príčinu ale môžeš mať aj vnútornú takže by som odporúčala navštíviť aj DR.

adulka07
29. mar 2022

@monka105 poradila mi to lekárka,ktorej po covide vypadali vlasy...treba ich brať 2x denne ale z jedlom lebo inak boli z nich žalúdok

zuzinapipina
29. mar 2022

@monka105 mne tak po covide zacali a pomohol mi obycajny zinok z lekárne, aj mi tak lekarnicka radila, obyc zinok

pipikcek
29. mar 2022

@adulka07 toto som mala a nič extra. Už som si to viac nekúpila.

doris135
8. máj 2022

@anca15 ...poprosim aké prirodné sirupy ? Do teraz som uživala jedine rakytník

frida88
19. jún 2022

Baby je možné že ak som mala covid v marci tak teraz posledné týždne mi veľmi padajú vlasy,pomaly plačem koľko ich je.Na preventivke som bola,krv mám ok🙏🏻

pipikcek
20. jún 2022

@frida88 mne pomohol Alpicort od kožnej. 2 x Covid, otrasne padanie vlasov. Padali aj pred, no po ešte horšie bolo. Ešte stále mi padajú no už je to lepšie. Beriem vitamíny na vlasy, B5 ešte k tomu.

fiafia
20. jún 2022

@monka105 nechcem strašiť ale kamarátka pred časom riešila podobný problém a o niečo neskôr jej našli nádor na prsníku

caterine
26. okt 2022

@anca15 mozem poprosit o ake sirupy ide?