Každý pozná upchatý nos počas choroby. Aj mna zmohla choroba, aj ked teplotu, ani kašel som nemala. Dnes je to extrem čo mam upchatý nos. Nakvapkam si do nosa kvapky a po hodine zase, ale je to tak silné, že sa nedokážem ani nadýchnuť nosom, viete mi prosím vás poradiť, čo na to?
Dakujem
Antihistaminiká.. ucinok nie je hned, ale na opuchnuté dutiny pomoze
A ak mas inhalator, inhalovat..
Si prvý krát v živote chorá?
Nurofen stopgrip
@erav Mne najviac na velmi upchaty nos pomaha inhalacia vody s morskou solou. Normalne si zovries vodu v hrnci, nasypes viacej morskej soli, hodis cez hlavu uterak a pekne inhalujes morsku vodu. Samozrejme rovnako super zabera aj inhalator, ten asi predpokladam nemate k dispo 🙂. Prajem skore uzdravenie!
@januska12323 tak upchatý nos som mala, ale takto ešte nie, že ani naznak vzduchu nejde dovnutra.
@oceanahory zlatá, dakujem. Inhalator bohužial nemam k dispozícií, ale morskú sol ano ,
@dominikamacakova ja fakt milujem takéto sarkastické poznámky. Ja nie som fajnovka, viem čo je to byť chorá, mam 41 rokov. Ale toto bolo uplne zabetonované, napokon sme zistili so sestrou že Vibrocil robi aj jej zle, už ho roky nemôže používať a ja som ho použila prvý krat a uplne mi uzavrelo nos...
@erav Skus teda inhalovat tu morsku sol, garantujem, ze ti budu riadne tiect sople pocas tej naparky 🫣😅.
@všetci
@all
Napokon som zistila, na základe telefonatu so sestrou, že ona roky nemôže používať Vibrocil, lebo ma alergicku reakciu , to som ja nevedela, dnes som si kupila Vibrocil a hned po nakvapkaní mi to sice uvolnilo, ale po pol hodine uplen uzavrelo nos, to znamená, minimalny privod vzduchu som nevedela dostať do nosa, toto som ešte nezažila, takže toto bola alergická reakcia.
@oceanahory nech teču beštie :D
Ja som toto mala tiež. Nos úplne zabetónovaný, lenže hrdlo som mala k tomu opuchnuté. Myslela som si, že sa zadusim. Inhalovanie som vôbec nevydržala, z toho mi bolo ešte horšie..potom som si kúpila v lekárni takú inhalacnu tyčinku Hapči sa to volá, to mi potom uvoľnilo nos.
Sarkastické komentáre si nevšímaj, kto to nezažil, nepochopí.
Prajem skoré uzdravenie. ♥️
@markaterka dakujem ti zlatá si...presne tak, aj ja som mala bolesť hrdla (dnes je to už o niečo lepšie) ja takisto s dýchaním obrovské problémy, čo je horšie, že teraz bude všetko zavreté a vyskušam či u nas bude lekáren aspon doobeda otvorena zajtra a skusim aj antihistaminika kupiť aj tuto tyčinku, dakujem ti <3
Par hodín vonku a uvoľní to…. Vážne… naparovať sa skus(u mna 0 bodov ) jedine čerstvý vzduch a cas😒
@biglovemom práveže som bola vonku a je fakt, že bolo fajn, ale čo som prišla dovnutra, tak už bolo blbo, navyše po nakvapkani Vibrocilu..koniec. Len človek keby v tej zime vydržal vonku aj 10 hodin 🙂)))
Na takéto upchate dutiny a nádchu dobre pomaha Nurofen Stopgrip. Doslova zastavuje tečúcu nádchu a mierne až stredne uvoľní aj dutiny. V kombinácii s vhodným sprejom do nosa je to úľava na veľa hodín. U mňa funguje najlepšie sprej do nosa Septanazal. Prvé dni choroby si dávam Septanazal pre dospelých a postupne, keď to už ustupuje Septanazal pre deti. Od detského sa ľahko odvyká a nehrozí závislosť na spreji do nosa.
na upchaty nos je najlepsie suche teplo, bud infralampa ak mas, alebo nejaky hrejivy vankusik, nahriata sol v utierke a prilozit na oblast korena nosa, dutin...
Dýchaj ústami? 😁 Za pár dní to prejde len vydrž.