Ahojte.. potrebovala by som poradiť čo vám pomohlo ak ste mali podobný problém. Vždy keď sa ochladí, príde september tak sa mi robia okolo očí suché miesta začervenané. Zlupuje sa mi tam koza.. vyzera to zle a navyše mi opúchajú oči.. skúšala som už rôzne maste a krémy ale nič nepomáha, len príchod leta🙈
Mne sa to v zime robí pod jedným kútikom úst a keďže je to tak blízko, tak som si to zvykla natierať balzamom na pery a dosť to pomohlo.
@natalkaaaaak mne sa robí suché v zime hlavne na líci a nose, šupinky, až svrbiace. Už cca rok používam tento krem a super, normálne si viem potom naniesť BB/CC krem alebo aj nic ;).
Bepanten ten drahsi na noc riadne natriet
Ďakujem za typy
@moonlight1210 to máš seboroickú dermatitídu, alebo perioralnu dermatitídu. Býva to presne v zime , lokalizované fliacky, sú na to výborné krémy od Biodermy -ABC. Premastovat, staci aj obycajna Indulona. Ziadne hydratacne, ani parfemovane kremy.
Moze to byt mierna alergia na chlad.
Mne sa deje toto iste, akurat ze sa mi robia supinate drobne miesta na licach a okolo ust. Postupne z toho vznikne chrasticka, ta odpadne a ostanu drobnokrvacajuce miesta (akokeby som si rozskriabala vyrazku, a potom z nej strhla chrastu). Moze ma z toho porazit.
Vzdy to pride v obdobi, ked sa presuvam medzi chladom vonku a teplom vnutri. Teda okolo oktobra a trva to cca do aprila-maja. Kym sa tie teplotne rozdiely nezmiernia (medzi vonkom a vnutrom, resp. medzi teplotou rano a cez den).
Hlavne ak je vonku suchy vzduch a vnutri z prekurenia tiez. Ked je vonku vlhky chlad, je to trochu miernejsie.
Kedysi pomohlo doma riadne hrubsie nakremovat, nechat posobit, a potom krem zotriet. Teraz uz ani to. Kazdy rok je to horsie. Uvazujem vyskusat tuto zimu antihistaminika (trebars skusit potierat fenistilovym gelom, este neviem). Ak to zaberie, tak je to urcite alergia a tato je nanestastie (vraj) dozivotna.
A este posilnovat imunitu by vraj malo zmiernovat priznaky.