Prosím pomôžte mi. Nemali ste niekto niečo podobné a podarilo sa vám to dostať pod kontrolu? Kortikoidy to dočasne zlepsia a potom je to ešte horšie. Mám to asi 4 roky a doteraz to v lete zmizlo,tento rok už nie .. kožne som riešila,bez výsledkov.
Ďakujem
Mám to isté. Dyshidroticky ekzém neviem či som to správne napísala. Mne sa zvykne zhoršiť keď jem niečo na čo mám alergiu.pomohla mi trochu protikvasinkova diéta. Je to aj kontaktná alergia ..možno na prípravky čistiace, alebo šampón. Skúste odsledovať čo v to zhoršuje. Inak používam gumené rukavice, skoro pri všetkom. Pomáha mi aj krém skincap a modrá indulona. Držím palce.
A ešte ma napadlo moja mama mala streptokoka a presne takéto mala ruky, zájdite na krčné.
Aj ja to mám, je to dishydróza, akurát by som povedala že už tam môžeš mať zanesenú nejakú baktériu, mám na to belogent- kortikoidná masť, a lipobase- mastný krém z lekárne... na toto nepomáha nič len mastiť v kuse, nemočiť zbytočne ruky ani v čistej vode, pracie prášky a čistiace prostriedky vôbec s tým do kontaktu.. inak na riad používam prípravok z Lidlu- W5, ostatné mi to všetky strašne zhoršujú.
A zhoršuje mi to aj stres a alkohol.
Mám to len našťastie nie až takto...kožná mi dala belogent keď používam je to lepšie ale nemôžem vôbec bez rukavíc nic umývať stačí raz umyť jeden pohár so saponatom hneď už praskliny...som z toho už zúfalá tiež ani v lete nemizne...idem kupovať umývačku riadu nech nemacam toľko ruky...
Kontaktna dermatitida
Mala by ste sa objednat koznemu lek co najskor na tuv epikutanne testy a ist si aj ore adekvatnu liecbu
Dr
@dextella14 veď to že to riešim s dr výsledky od krvi cez stery všetko v norme, jediné čo mi ukázalo odchýlku bolo viac vitaminu b. Čisté zúfalstvo toto
@aakinomm toto su speci testy co sa lepia na chrbat
kozna dr je @dextella14 , urcite poradi, tui uz asi masticky nebudu len stacit