Ahojte, poradte mi nieco na extremne intenzivne svrbenie oci. :( dostala som alergiu na umele mihalnice, mam ich velmi cervene, opuchnute. Uzivam dithiaden, natieram febistilom a do oci davam tobradex. Tieto mi odporucili v lekarni. Ale to svrbenie bohuzial neviem prekusnut, je to extremne intenzivne a nechcem sa zas skriabat, lebo to bide este skaredsie. Co by som mohla este namiesto fenistilu dat? Nejake babske recepty?
Dakujem!!! 🙏🏼
@sara07 k svojmu dr neviem isz, kedze som na dovolenke u mojich rodicov. Volali sme aj znameho doktorora, ktory mi odporucil uzivat dithiaden s tym, ze na pohotovosti mi daju max injekciu antihys... , nic viac nevedia urobit. :(
Ako dlho to už trvá?
@slovakboy na mihalniciach som bola vo stvrtok, na vecer mi uz oci zacali svrbiet, dala som si este vtedy zodac, na dalsi den opuch a svrbenie cely den, na vecer uz horsie, a dnes rano extrem. A od dnesneho dna uzivam aj tieto pripravky. Ale to svrbenie sa nezlepsuje.... Je to brutal silne a mam kvoli tonu strasne nervy
Dolezite je odstranit tie mihalnice pokial to ide, fenistilom si to nenatierajte nie je urceny na ocne okolie.. chodte na ocnu pohotovost ( vacsinou v univerzitnych nemocniciach ), potrebujete na ho pichnut hydrokortizon na alergiu, hydrokortizonovu mast urcenu na oci, Opatanol kvapky alebo radsej Lecrolyn kvapky proti silnej alergii- pracujem na oftalmologickej ambulancii, chodte to cim skor riesit! A babske rady tu v takomto pripade ani nehladajte lebo zle dopadnete!
A uz nikdy si tie mihalnice nelepte
@taktotedanie dakujrm pekne. Pohotovost na oci mame cca 150km od nas.... A ta masticka: tobradex? Mame este doma kvapky: livostin. Tato kombinacia? + ked si este zoberiem 3x dithiaden. Na ocnu pohotovost sa dostat mamentalne bohuzial neviem... :(
Musite ist cim skor, bohuzial.. aspon sa z toho poucite, neprejde mesiac, ze by sme neriesili tieto strasne alergie na lepidla z mihalnic..
tobradex je antibiotikum a len v slabej koncentracii je tam hydrokortizon, to vam neulavi..potrebujete cisty hydrokortizon urceny na ocne pouzitie..livostin je slabsi nez tie kvapky co som vam vymenovala.. Dithiaden vam takyto stav neporiesi akurat z neho budete unavena..
Musite navstivit ocnu pohotovost, nic ine vam nezostava alebo sa takto trapit cely cas kym nenavstivite svojho ocneho lekara..ine vam poradit neviem a ine moznosti vo vasom pripade ani nevidim
Vyhladajte si na internete najblizsiu ocnu pohotovost
@taktotedanie dakujem, uz som na ceste na pohotovost. Snad mi pomozu 🙏🏼
šla by som už na pohotovost alebo k očnej ak ti toto nezabera to nie je sranda