Extrémne padanie vlasov

llnka
3. okt 2024

Ahojte extremne mi padajú vlasy, ale naozaj chumáče.
Používala som rôzne šampóny, séra aj rozmarinovy olej.
No nič mi nepomáha.
Rozhodla som sa že zajtra pôjdem k môjmu lekárovi a ak to bude nutné aj na kožné.
Moja otázka je ako postupuje kožný lekár?
Zoberie mi krv?
Alebo aký má postup
Ďakujem za každú reakciu
PS : prikladám foto ako to vyzerá po umytí vlasov

maria12334
3. okt 2024

Neprekonala si stres? Problémy štítna žľaza.?

stellarstar
3. okt 2024

Treba vyšetriť štítnu

llnka
autor
3. okt 2024

@stellarstar cca pred 3mesiacmi mi lekár zobral krv a vraj mám všetko v poriadku. Vyšetrenie bolo vraj na štítnu žľazu

diewcatqoo
3. okt 2024

Mam to podobne, odkedy som prekonala druhykrat covid. Vsetky vysledky vzdy v norme, nikdy sa nic nezistilo a nic mi na to nezabera 🤷‍♀️

stellarstar
3. okt 2024

@llnka tak keď to máš ok skus tabletky forcapil. Mne veľmi pomohli

llnka
autor
3. okt 2024

@diewcatqoo Je to na nervy som bezradná.
A ak sa ťa smiem opýtať aké si mala vyšetrenia?

kavasmliekom
3. okt 2024

@stellarstar su na predpis? Vodičku som používala, len si nepamätám ci to bolo na predpis.

aaadkaaa
3. okt 2024

Skus cesnakovy sampon od farmasi, mne len ten pomohol, ani vitamiy nezabrali

stellarstar
3. okt 2024

@kavasmliekom nie voľnopredajné, je tam tuším 180 tbl kura na 3 m

stellarstar
3. okt 2024
mandzula
3. okt 2024

Ja som bola hospitalizovana na trichologii - robili mi vysetrenie zaludka, skontrolovali zuby, ci nemam zapal, zbierala som moc, ci nemam zvyseny kreatin. Predtym som bola na gynde, na ocnom, ORL, na internom, ci nemam skryte zapalove loziska. A az nakoniec, po tom vsetkom na endokrinologii, kde mi bola zistena nizena fukcia stitnej zlazy a najma nedostatok zasobneho zeleza - feritinu, co predtym nikto nezistoval. Roky som brala zelezo, az posledne tri mesiace ho mam ok.

sovica
3. okt 2024

@llnka Mne takto začali padať na jeseň pred 2 rokmi. Presne v takýchto chumáčoch. Bolo to cca 2 mesiace po prekonaní Covidu, ale mala som aj dosť stresové obdobie a do toho menopauza. Takže kto vie, z čoho to bolo. Bola som z toho v koncoch. Bála som sa, aby som neostala úplne plešatá. Krvné výsledky som mala v norme, okrem ženských hormónov, tie som mala nízke. Gynekológ mi predpísal nejaké hormonálne lieky, ale po prečítaní letáku som ich nezačala ani brať a rozhodla som sa, že to skúsim ináč. Kúpila som si v lekárni Methionin komplex a vlasovú vodičku Biohar. Je to ale beh na dlhú trať. Výsledky vidíš tak po 3 mesiacoch (cca po mesiaci začalo ustupovať padanie vlasov a padať prestali úplne asi po 3), potom začali rásť aj nové jemné vlásky. Kúpila som si ešte šampón Plantur 39 proti padaniu vlasov (Planur 21 som si kúpila, keď prestali padať - na rast nových vlasov). Neskôr som už nepoužívala vlasovú vodičku Biohar, ale klasické Dixi ampulky z drogérie. Pridávam aj foto, čo som používala. Držím palce🍀

llnka
autor
3. okt 2024

@sovica ďakujem určite vyskúšam

rejka7
3. okt 2024

@llnka nedostatok železa to može byť

mia018
3. okt 2024

Ahoj skús ísť ku kožnej a vypýtať si Alpicort F. Mne kedysi padali tak strašne vlasy, že sa my oco vyhrážal že ma ostrihá nakrátko. Do dvoch týždňov my to vtedy zabralo

plamienka555
4. okt 2024

@llnka ak by si chcela, pozriem sa ti na výsledky zo ŠŽ, potrebujem hodnoty aj s referenčným rámcom pre hormóny TSH, ft4, ft3, a-Tg, a-TPO, a-TSHr

sajinkaa
4. okt 2024

Mne pomohli vitamíny určené z lekárne na toto a venira

marcellka32
4. okt 2024

Vnútorne metionin, zvonka minoxidyl

maryetta
4. okt 2024

Tiez som to mala. Uz som to tiez riesila s koznou. Mala som toho prilis vela naraz. Aj po porode caj po covide. Aj ina virusova choroba. Kde pri vsetkom je vypadavanie vlasov. Tie vlasy boli vsade 🙈
Kozna mi kazala tiez ten plantur a jedny vitaminy ktore sa ale popri dojceniu nemozu tak tie neberiem. Ale uz asi po mesiaci bolo vidiet ze je to ovela lepsie.

llnka
autor
4. okt 2024

@mia018 áno kožná mi ho predpísala.
Tak verím ze mi pomôže

sovickydve
9. okt 2024

@llnka treba zobrať krv, často to spôsobuje nedostatok železa