neviem, ci sa to deje aj niekomu inemu... ale vzdy ked je suchy vzduch, strasne ma dehydruje, teraz v lete nieco hrozne. uplne najhorsie to je po lete lietadlom, vtedy mi byva aj celu dovolenku zle, byvam ako ovalena, niekedy mam az zavrate. voda mi vobec nepomaha, pijem po troskach cely cas, sprejujem sa mineralnou vodou, natieram... a nic. akurat beham na zachod a ucinok minimalny. teraz v lete sa po sprche musim natriet aj trikrat, kym sa necitim ako vysusena slivka, najhorsi je ten pocit na chodidlach... a smad neustaly, neuhasitelny.
baby, mate to niekto tiez? co vam pomaha? cim to je? mne sa to zacalo diat tak zhruba po 25ke, predtym pohodicka.
@nicollette332 bola som odvtedy uz velakrat na odbere, aj na predoperacnom a cukor mam v norme
Jedz uhorky, ovocie, melón, marhule, maliny, čerešne schladzuju zvnútra, na pitie nie studená voda, ale vlažná, ani teplá ani studená, prip. Teplý čaj...v horúcich krajinách Egypt pijú čaj
kolega mal tento istý problém . cukrovka
So suchosťou očí nemáš problém, že by si sa ti netvorili slzy? Alebo s tvorbou slín? Tak sa môže prejavovať Sjögrenov syndróm, ale to zrejme nebude tvoj prípad..
Skus si davat rehydratacny roztok, kupuje sa to v lekarnach. Mas priznaky dehydratacie? Suche pery, oci, tmavy moc? Boli ta hlava?
@lula3108 ano, mavam to casto. momentalne mam hlavne to neprijemne pnutie koze a smad, ale po lietadle vzdycky dehydratacia. alebo aj po nejakom tazsom fyzickom vykone. no a alkohol nemozem uz roky.
ale fakt neviem, preco to mavam len ja a ostatni ludia su v pohode, pritom piju len minimalne. tiez ma napadla ako prve cukrovka, samozrejme, ale nemam zvyseny cukor, takze to ziadny lekar dalej neriesil.
Podla mna skus tie rehydratacne roztoky, kazdy den jeden. Urcite pi co najviac alw cistej vody alebo mineralky, ja odkedy si davam pol na pol cistu vodu a magneziu tak mi tieto stavy prestali. Ale teda tiez pijem vela a aj tak sa mi stava ze mam pocit smadu.
Zdravím každy večer má suši od smedu cez deň vypijem 1L vody možo 3L vody ale ako príde večer a idem spať tak ma vysušuje od smedu napíjem sa a o 10 min mám zase sucho v ústach čo by som mal robiť
treba si dat zobrat krv na krvyn rozbor, ono ked cloveka susi a ma neustali smad, moze to byt priznak cukrovky 1.typu