Extrémne bolesti brucha a kŕče

misulka19494
15. dec 2023

Dobrý večer rada by som sa spýtala či ste sa už niektorá s niečím takýmto stretli ide o to že som mala včera extrémne bolesti brucha na ľavej strane až postaviť som sa nevedela také kŕče som mala, a ešte pobolieva keď idem na veľkú potrebu. S priateľom sme mali styk a povedal že cíti vo mne nejakú hrču vo vnútri pošvy chcela by som sa spýtať čo to môže byť ? Môže to byť zo zápchy alebo že nejem ? Predom ďakujem za odpoveďe a pekný večer!

heln
16. dec 2023

@misulka19494 no ak mas zapchu, tak ta bolia jednoducho creva a jasne ze to boli aj pri potrebe. pokial nemas horucky, nezvracias a nehnackujes, tak to nebude asi nic akutne. treba porozmyslat o dietnych chybach, trochu si dat dietu, zaradit do stravy viac vlakniny... a posvu dat vysetrit u gynekologa.

dadka1997
16. dec 2023

@misulka19494 tie kŕče by som pripisala zapche, ale ak sa budu casto opakovať, tak urcite by som to riesila s lekarom.. a co sa tyka tej hrče, chod ku gynekologovi

bluecapybara
16. dec 2023

Daj si niečo na zapchu a uvidis, sušené slivky, lanové semiacka, laktulozu, alebo čo ja viem psylium, pripadne glycerinový čípok. Bolesť pri zápche vie byť celkom brutus, poznám… napríklad taká že celú noc nespím od bolesti a rozmýšľam, či nejdem na pohotovosť. 🙂 ale keď si na to dávam pozor, nedeje sa to… a nič ma nebolí. A keď málo jem, nič sa vo mne nehýbe a cele sa to zhorší. Mňa to bolí dosť konštantne s takými kŕčovitým zhoršeniami.