Extrémna nespavosť

nespavost
29. aug 2024

Zdravím, Vás

Stretol sa niekto z Vás so stavom v ktorom Vám nezaberali žiadne lieky na spanie ?

Mám za sebou maratón skúšok rôznych liekov samozrejme všetky boli na podnet mojej psychiatričky

Bez úspechu sme skúsili Kventiax, Trittico, Tiapridal, chlorprothixen, Tisercin, Stilnox, Calmaben, Mirzaten.

Som extrémne unavený, vyčerpaný, znechutený a každý deň je pre mňa veľmi náročný keďže nedokážem zaspať. Som nonstop hore.

Ak si niekto z Vás presiel podobným obdobím, budem vďačný za radu aký “systémový” liek Vám zabral a začal uzdravovať spánok.

Dakujem

rozculena
29. aug 2024

popíš,ako prebieha tvoj deň,týždeň,čo robíš a tak....

nespavost
autor
29. aug 2024

@rozculena pracujem 6 dni v týždni 12 h denne. Zvyšok dna trávim cestou z prace a do prace, hygienou a stravou.

rozculena
29. aug 2024

@nespavost A kedy žiješ?

oslo1
29. aug 2024

Presla som si tym, ked manzel ochorel a potom zomrel.
Casom sa to zlepsilo, ale vzdy sa nespavost vracia.
U mna pomaha pravidelny rezim. Ked mam zlu noc, tak normalne cez den taham a vecer si idem lahnut v bezny cas. Za 2-3 noci sa to zlepsi.
Tabletky na spanie mam, ale uz som ich niekolko mesiacov nebrala.

rozculena
29. aug 2024

@nespavost potrebuješ zmeniť režim dňa,nie užívať tabletky,preto som chcela vedieť,ako prebieha tvoj deň....takto pracovať je neúnosné,nečuduj sa,že nevieš spať,čoskoro sa zrútiš psychicky aj fyzicky,čudujem sa,že nemáš tetániu

nespavost
autor
29. aug 2024

@rozculena aká je tvoja profesná kvalifikácia ?

rozculena
29. aug 2024

@nespavost ale ty sa pýtaš na vlastné skúsenosti,nepísal/a si,že hľadáš odborníka.Ak chceš odborníka,tak vyhľadaj psychoterapeuta alebo psychológa

nespavost
autor
29. aug 2024

@rozculena kde v tvojom príspevku je tvoja vlastná skúsenosť ? 🤷‍♂️

eliska13
29. aug 2024

@nespavost choď do spankoveho laboratória.Ty robíš 12 hodín 6 dni v týždni a čudujes sa, že nevieš spať?

marianarem
29. aug 2024

@nespavost Nonstop hore urcite nie si, to by si uz mozno ani nezil a rozhodne by si nedaval pracu 12 hodin denne a nedokazal by si ani sformulovat tento prispevok. Podla mna spis, ale nekvalitne a casto sa budis. Ja som bola raz na lieceni v Pezinku a tam to bol znamy fakt, ze ludia, co tvrdia, ze celu noc nespia, v skutocnosti nejaku cast noci predsa len prespia. Takze kazdeho, kto trpel nespavostou, chodili v noci pravidelne kontrolovat. Kto bol hore, zdvihol ruku. Sama u seba som videla, ze hoci sa mi zdalo, ze nespim, tak niektore kontroly som nezaregistrovala, lebo som spala. Tiez spolubyvajuca, ktoru som 4 hodiny vkuse pocula chrapat, rano tvrdila, ze vobec nespala. Je to zvlastne, neviem, preco to takto je. Takze spat podla mna spis aj ty.
Este v tej zbierke chyba zopiclon, ten ste tiez skusali?
Kazdopadne treba urcite zvolnit pracovne nasadenie a skusit jogu, relaxacnu hudbu, meditacie...proste upokojit nervovu sustavu.

rozculena
30. aug 2024

@nespavost ach,hlboko sa ti ospravedlňujem,že som ti chcela niečo poradiť.
Áno,mám dlhodobú skúsenosť.
Takže teraz ako ti pomohla moja skúsenosť?

lusiafofo
30. aug 2024

@bg92 ahoj mas skúsenosti?

bg92
30. aug 2024

@lusiafofo ano, iba tie kurzy zdarma. Ak nie je problem anglictina odporucam aj Martina Reeda (je to to iste len obsirnejsie a viac info). Ja som to kazdopadne podchytila v zaciatku, asi po mesiaci nespania. Vsetko co pisu je pravda a zabera to. Ak si clovek nevie sam rady a toto nepomoze existuje aj spankove centrum s KBT terapiou, premna nakoniec nebolo potrebne, aktualne spim vyborne.