Aky je rozdiel medzi extrasystolami a fibrilaciou srdca?Pocitujem v hrudi take tlaky akokeby silnejsi uder srdca alebo preskakovanie, dnes viac krat za den inokedy menej, vzdy ma to nuti zakaslat a je to velmi neprijemne taky tlak v hrudi..Niesom si isty ci su to "len" extrasystoli alebo nieco vaznejsie..Ked som mal holter tak akurat vtedy sa mi to nestalo, holter bol v poriadku az na par extrasytol..Aj na tlakomeri ked si meram mi raz za cas ukaze tu kontrolku ze arytmia..ale to len 1 z 30 merani dajme tomu
Skus doplnit horcik,mne sa toto deje ked nepijem Magnesiu dlhsie ako tyzden. Netvrdim ze je to tym ale moze to byt aj jeho nedostatkom. Ak by sa to opakovalo,tak znova holter,ale na 24hod.je malo.
Neviem aký je medzi tým rozdiel, ale extrasystoly mávam aj ja, cca okolo 1000 za 24hod. Nie je to nič príjemné ale ani nebezpečné. Stres to zhoršuje, takže sa hlavne ukľudni, pretože čím viac budeš vystresovaná, tým horšie to bude. Mne lekár povedal, že skoro každý má cez deň pár extrasysol, len niekto to cíti a niekto nie. Ak si nie si istá, objednaj sa k lekárovi a urobia ti ECHO, EKG a dajú ti znova holter a zistia či to sú extrasystoly alebo niečo vážnejšie, my ti tu veľmi neporadíme a ani ti neurobíme cez MK vyšetrenie.
A presne ako píše vyššie, treba dopĺňať magnézium, nemať stres a dostatočne spať, keď mám málo spánku a som unavená, tak ich pociťujem viac.
Fibrilacia je, ze srdce ti fibriluje mozes to zistit tak, ze odmerias si tep a mas napr. 140 + nepravidelny tep, extrasystola je normal vynechanie uderu srdca alebo prilis skore stianutie srdcoveho svalu. Ja mavam extrasystoly a napr. pri cviceni velmi tazkej vahy / tkzv. mrtvy tah ) mi prisla extrasystola a z toho fibrilacia. no a som tu a cvicim dalej 🙂)
Nikto nic?