Zdravím vás... už dlhšiu dobu mávam pocit "preskočenia" srdca (extrasystoly), som aj kardio pacient, 1x ročne kontroly... mal som aj holter na 24h. Nie je to pravidelne, opakuje sa to rôzne - niekedy aj každé 2-3h, niekedy 3x do dňa, niekedy nič...len vždy, keď mi to príde, zostane mi tak divne.. blbý pocit na hrudi, najmä v oblasti srdca, niekedy to udiera do ramena. Môžu byť KES spôsobené / vyvolané z chrbtice? Snažím sa užívať Mg pravidelne, je pravda, že v práci pijem menej vodu, keď som doma, tak pravidelne...
Predpísal vám niečo lekár? Ako ste to riešili? Čo vám pomohlo? Nič sa mi snáď nestane, keď je to často...? Ďakujem za odpovede.
Tak ono záleží koľko ich máš ... Mne počas Holtru zistili, že za 24 hod mám takýchto preskočení srdca vyše 6000 x na čo sa kardiologička vyjadrila, že je to už veľa a srdce to vyčerpáva ... Dala mi lieky ( betablokátory, jedny nepomohli, ani druhé až nejaké silné, inač navrhovala aj krátky operačný zákrok abláciu ... Pred rokom som mala operáciu nie kardio a v rámci predoperačného vyšetrenia také zle EKG, že som u internistu sedela 3 hodiny, lebo že s týmito extrasystolmi ma nikto nezoperuje, nakoniec to uhral. Odporúčil opať navštíviť kardiologiu a vyjadril sa, že to nie je stav vážny, ale opäť, že tým, že ja tie výboje mám veľa srdce to vyčerpáva... Tento tyzden som bola na kontrole u kardiologa všetko je ok :D tak ja neviem, či to nejako súvisí, ked je človek v strese alebo čo, lebo je pravda, ze pred 2m som mala stresovejšie obdobie a presne zly pocit okolo hrudi, srdca az taký zvieravý a nevedela som, či to nie je aj z chrbtice a tiez som uzivala Mg...
Štítnu máš ok?
@fifozbs taketo stavy ma kazdy treti slovak, na MK kazdy druhy aj nie kazdy samozrejme, staci precitat diskusie
Ja ich mavam bezne a nerobim z toho vedu
Srdce nieje stroj, nie kazdy elektricky vyboj ktory vyjde z peacemakera je dokonaly na 100%
skús ešte vyšetriť intolerancie na potraviny, niekedy histamín toto môže spôsobovať