Extrasystoly u 21-ročného

19. nov 2022

Dobrý večer, chcel by som sa spýtať ohľadom problémov s extrasystolami. Mám 21, za sebou vyšetrenia na kardiologii (echo, ekg, 24h holter). Okrem pár extrasystol (54) ktoré zachytili na holteri som vraj v pohode, len mám začať znova športovať. No mávam vysoký pulz už len keď sa zdvihnem zo stoličky a bojím sa začať znova športovať práve kvôli tomu. A tie extrasystoly cítim každý deň a niekedy dokonca ich je aj viac za sebou, ako keby sa moje srdce snažilo znova naštartovať a je to hrozne nepríjemné. Vždy vtedy zakašlem a pomôže to. Zistili mi aj menšie problémy na endokrinológii. Môžem tým doktorom na kardio veriť, aleho je možné že to zanedbali? A neviete poradiť ako sa tých extrasystol zbavím? Sem tam beriem Magnosolv

elinosar
19. nov 2022

Tiez to mam. Cvicit sa vraj moze. Kebyze nie som tehotna tak by som skusila beh. Mozno cvicenim sa to praveze zlepsi.

autor
19. nov 2022

@elinosar Ja som sa vždy bál tých extrasystol ale keď to bola len jedna, ale teraz ich pociťujem aj viac za sebou a bojím sa či mi nezlyháva srdce

elinosar
19. nov 2022

Ziadny stres. Ja s tym zijem 12 rokov. Obcas su castejsie, zalezi ci lezim, sedim a v akej polohe. Treba len zmenit polohu. O tom zeby sa dali vyliecit nic neviem. Ak mas nejake obavy povedz do lekarovi.

neson123
19. nov 2022

Tiez ich mavam asi zo psychiky, a tiez ma to nuti zakaslat na sekundu, skus brat magnezium pravidelne moze to pomoct a pohyb samozrejme

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenuska9999
19. nov 2022

Neboj sa , 56 za den je úplne zanedbateľné číslo. To majú zdravý ľudia. Len niektorí to vôbec nepocituju, čiže nevedia , že ich majú. Ja som po Covide (skoro 2 roky dozadu), začala pociťovať tieto extrasystoly a tiež som sa veľmi zľakla. Mala som 3000 za den komorovych a ešte aj tie supravertikularne (predsienove). Stále keď som ich pociťovala som mala stres , že zomriem atď. Par krát som si aj sanitku zavolala aj na pohotovosť išla. A na vlastnú žiadosť aj do VUSCH. Všade mi povedali, že som zdravá a musím sa s tým naučiť žiť. Lekári to riešia až keď jee tých extrasystol 20 000 za den. A nie 56 ani 3000 ale 20 000. Takže len sa s tým naučiť žiť. Nie je to nebezpečné, len nepríjemné. Ja som sa tiež naučila a pociťujem ich čím ďalej tým menej. Keď sa tak ohľadne späť na to obdobie , kedy som ich začala pociťovať, tak vtedy ich bolo naozaj neporovnateľne viac...od vtedy som stihla aj tehotenstvo, aj porodiť, čo je samozrejme pre srdce záťaž. Teraz som začala športovať, silový tréning a kardio. A je to v pohode. Stále ich sem tam cítim, niektoré dni skoro vôbec, iné zasa viac, a stále dúfam, že tých extrasystol bude takto ubúdať... možno prežívaš len nejaké stresové obdobie vo svojom živote, alebo co. Alebo to môže byť kľudne aj hormónmi. Štítna žľaza môže neico také spôsobovať.. inak vysoký Pulz co spomínaš máš koľko? Lebo za tachykardiu sa považuje qz keď máš vyše 100 úderov za minútu v kľude.. čiže ak máš 80 , tak je to úplne normálne. Športovci majú napr nižší Pulz

liv1
19. nov 2022

Mozes im verit. Ja som mala obdobie, ked bolo 20 tisic extrasystol denne. Bud hlavne v klude! Zacni prechadzkami, neskor trosku pridaj sportu, magnezium kazdy den a zlepsi sa vsetko. Ma ich kazdy clovek zopar, niekto citi, niekto nie. Ked je ich par sto denne, ani to neriesia. Proste ten stres by ti mohol ublizit, dobre ti hovoria, cvic a neboj sa. Tvoje telo a srdce potrrbuje hlavne psychicky klud, pohyb, vitaminy, mineraly a dost tekutin za den. Dostatok spanku. Alebo aj jogu mozes zacat cvicit. Ver mi, viem co hovorim. Zijem s tymto uz 6 rokov. Viem ake aj jedno prebuchnutie srdca dokaze vystrasit. Ale nie je to nebezpecne a srdce ti nezlyhava.

liv1
19. nov 2022

Ja a ozaj. Aj stitna to vie ovplyvnit a este jedna vec, mam od jedneho farmaceuta niekde v mailoch zaujimavy liecebny protokol o mineraloch a vitaminoch ako pomahaju srdcu. A to magnezko treba brat kazdy den.

autor
20. nov 2022

@lenuska9999 Vysoký pulz som nemával, ale začalo mi to po kovide a nie je to každý deň, ale minimálne raz do týždňa mi vystúpi vysoko a niekedy aj vtedy keď nič nerobím. Raz som mal hodinu vkuse 140, tak som volal sanitku a tí mi to potom znížili. Odporučili mi, že ak sa mi to bude vracať tak si môžem dať 1/4 tabletky betac, tie lieky berie tato na zníženie pulzu a tlaku. Tá 1/4 tabletky mi zaberie vždy do pol hodinky a čo som si všimol tak mi pomáha aj na tie extrasystoly, keď si to dám tak mám na 2-3 dni pokoj od extrasystol a nepocítim ani jednu za tie 3 dni. Ale užívam to iba vtedy ak mám vysoký pulz, na tie extrasystoly si to cielene nedávam, keďže viacerí hovoria že sú neškodné

ivan2116
26. feb 2023

@elinosar ako sa dnes cítite ešte ich pociťujete ?

elinosar
26. feb 2023

@ivan2116 velmi zriedka. Pripadne ak vykonavam nejaku zataz. Nesportujem totiz a tak nemam kondicku. Myslim ze sport by pomohol. Ale je mi dobre, vobec ma to neobtazuje.

ivan2116
26. feb 2023

@elinosar ja ich pociťujem ale my to robí stavy bojím sa že sa niečo stane a tak som už na nervy

elinosar
26. feb 2023

@ivan2116 treba navstivit lekara. U mna to ale tak strasne nie je. Len neprijemne. Samozrejme ze ma to tiez vystrasi. Ak by sa to opakovalo castejsie, sla by som za lekarom

simonkulos
16. júl 2024

@liv1 môžem si poprosiť ten liečebný protokol na minerály pre srdce? Veľmi ďakujem

liv1
16. júl 2024

@simonkulos ahoj ano posli mi do spravy mail, poslem ti to. Ak by nechodilo, kludne sa pripomen

delphin1
5. sep 2024

Ja mám tiež extrasistoli asi 15 rokov...neberiem žiadne lieky niekedy ich je viac inokedy menej naučil som sa s nimi žiť.....ak ti lekár povedal že srdce ako orgán je v poriadku a výsledky odberov a ďalších vyšetrení sú tiež ok tak ich hod za hlavu....ja som si za tie roky zisťoval úplne všetko čo sa dalo a mame ich všetci....len citlivejší ľudia ich pocítia prví raz pri nejakej vypetej situacii alebo stresovom obdoby a náš mozok si to vlastne zapamätá a vytvorí si nervovu dráhu a pri každom strese (stres pre organizmus je aj zmena počasia horšia strava dokonca aj cvičenie patrí tam strašne veľa situácii) sa to vlastne prejaví že to cítime.....návšteva lekára je dôležita hlavne na upokojenie seba samého... vyhýbať sa stresu, káve, ponocovaniu, nezaťažovať veľmi chrbticu, poriesit stravovanie lebo aj tieto veci to zhoršujú a veľmi....a na záver by som povedal len toľko že komorová fibrilacia patrí medzí najrýchlejšie úmrtia do 5-10 sekúnd stratíte vedomie a je vám to už všetko jedno....tak sa nestresujte že umierate lebo by ste si to prakticky ani neuvedomili.... každý musíme zomrieť a totok je asi tá najpríjemnejšia smrť a ešte ta v spánku....😀