Extrasystoly po Covide

12. máj 2021

Ako zvládate extrasystoly? Mne začali po covide

foryou25
12. máj 2021

Mam extrasystoly uz roky. Mala som aj 24holter. A lekar mi povedal ze to ma vela ludi ze to nie je nic vážne. Ale mne to vadi, pretoze mam pocit ze mi podskoci alebo vynecha srdce, no neprijemny pocit.
Ale pomáhajú mi tieto tekute mineraly. Ked to beriem necitim uch vobec. Skus mozno pomoze.
https://www.benulekaren.sk/aurum-aktivne-minera...

autor
12. máj 2021

@foryou25 skúsim pozrieť ja som začala užívať magnosolv, na 3 dnovom holteri ich zaznamenalo 186

foryou25
12. máj 2021

Ano aj ja som skusala magnosolv ale nepomohlo. Toto jedine mi pomaha.

autor
12. máj 2021

@foryou25 joj tak ja skúšam toto ešte krátko tak uvidím

autor
12. máj 2021

@foryou25 a čaj z hlohu pijem ten lieči vrsj búšenie

majamat
12. máj 2021

ja som mala Holtera v obdobi, ked som asi 6m extrasystoly nepocitovala. len som to dr. spomenula na preventivke, tak ma poposielala na vysetrenia- a teda za den 1366 extrasystol.
je to neprijemny pocit,, ale chvilkovy, tak nejak moc neriesim.

autor
12. máj 2021

@majamat ja som mala 3dnovy holter a 184 vynechaní len neviem či neškodne sú :/

majamat
12. máj 2021

no ja som mala tych 1366 za den. mala som holtera len na 24hod a teda stacilo. tazke to bolo, zavadzalo mi to, bolela ma z toho krcna chrbtica. niekto ti mal zhodnotit vysledok. u nas robia Holter na kardiologii. tam mi dr napisal vysledok a dalej si to pozrel aj internista, ktory ma na Holtera poslala.
u mna to nie je nic vazne. kardiolog mi povedal, ze nenasiel ziadnu komplexnu poruchu. vraj by to mohlo suvisiet aj s nadvahou. no to mi pride ako - topiaci sa slamky chyta. ak dr. nevedia, zvlaia niektore tazkosti na nadvahu,a lebo na mandle a pod. kazdopadne to nei ej nic vazne a z nejakeho dovodu sa to zlepsilo. pred casom som obcas pocitovala extrasystoly, ale nie vela a teraz uz zas necitim.

autor
12. máj 2021

@majamat mala som holter aj u kardiológa ten povedal že príčina je stres úzkosť ak by to psycholog vyvrátil pošle má na srytmiologiu, druhé výsledky mám z Prahy 3 dňový holter a len správu ktorú som ukázala obvodnej zatiaľ a povedala že nič vszne to nieje len ta moja úzkosť

katulienkax
12. máj 2021

jasne za vsetko je stres, pricom vsade pisu ze po covide mozu nastat problemy so srdcom. Tych lekarov by som kadelahsie poslala zato ze vsetko pripisuju stresu

autor
12. máj 2021

@katulienkax no ja po covide to mám, mala som robené ekg, echo, holter, krv,chrbticu všetko negatívne akurát sklon k tachykardi pre vysoký tep , pociťujem napätie nepokoj stres úzkosť, a ešte mi zistili extrasystoly + wsndering pacemaker občas

zabludenadusa
14. máj 2021

Skús si stravou doplniť minerály (brokolica alebo špenát na pare aspoň 400g denne, k tomu banány, zemiaky, strukoviny, sušené marhule, mlieko ak môžeš, vápnik + magnézium + vitamín C + vitamín D), soľ primerane. Covid môže narobiť rôznu galibu v tele, môže poškodiť bunky v srdci a to sa prejaví rôznymi arytmiami. Môžeš mať poškodené pľúca a zvýšený tlak v malom obehu. Ostáva dúfať, že sa to časom upraví. Ostaň v kontakte s kardiológom. Pomáha pravidelný pohyb a rozumné cvičenie.

autor
14. máj 2021

@zabludenadusa áno vyšetrenia mám robené aj krv,kardio ale vraj to mám spôsobené stresom po covide