Ahojte sedím práve na pohotovosti. Doma mi začalo razom vynechávať srdce robievali mi to aj predtým mám doma egilok preto kardiológ nech si to nevšíma na jeseň bol holter ok. Ale teraz to ušlo dva údery vynechali dva údery vynechalo a nonstop. Tlak som mala 140/100 pulzy 125 hneď som si dala polku egiloku lebo som sa zľakla a išla na pohotovosti. Samozrejme kým som prišla z egiloku uz srdce ide pravidelne. Doktorka mi neurobila ani EKG dala mi rozzut hnusný Hôrky vasocardin a čakám 15 minút aby ma premerali a idem domovom prosím ukludnitr má že nezobwriem do rána :( chrbtica má bolí riadne ale to už dlhodobo akurát novšie až pri zadku ma pichá ťahá nemôžem mať dúfam tu disekviu aorty že tam dole ma to tiež už týždeň boli a len pri pohybe to by asi bolo intenzívnejšie. Je toto normálne?
@laura164 už idem domov poslala ma domov
U nás sa musí ísť na klasickú a až keď sa odporučenie tak na internú do vedľajšieho mesta a ona má.poslala domov
teraz budeš "pod" liekmi, takže by to malo byť OK. chyba bola, že si si dala liek pred vyšetrením na pohotovosti. lebo lekárka sa prakticky nemala čoho chytiť... ak sa budeš cítiť do rána dobre, tak ráno k lekárovi (alebo kardiológovi, ak chodievaš). možno budeš potrebovať zmeniť liečbu alebo nejakú nasadiť, ak si doteraz nemala.
ešte sa opýtam, ako dlho si mala tieto ES?
@lonely66 moja doktorka ma od zajtra dovolenku a ja musím do práce. Mne to začalo vo februári teraz bol dlhšie pokoj a teraz nonstop 20 minút dva údery a vynechanie. Teraz má trochu boli pri srdci a lopatky vzadu a hrozne sa bojím že umrem 😭 mňa ale chrbtica bolieva tak neviem
@lonely66 teraz má týždeň boli až kdesi pri zadku pri pohybe aj hrudna chrbtica dlhodobo kríze dlhodobo už sa bojím môžem mať aj nejakú vážnu chororbu? Rakovinu alebo niečo ? Mňa teraz akoby boli pri srdci ale keď začnem hlavu cítim chrbticu oblievajú má potu zo strachu
@lonely66 liečbu nemám kardiológ že si to nemám všímať obvodná dala egilok pri buseni dlho som ho nemala a dnes z ničoho nič takéto stavy
a nemala si stres? respektíve, je možné, že keď ti začali prvé ES, že si sa okamžite vystresovala natoľko, že to potom nechcelo prestať? inak ja som raz takéto mala doma asi hodinu v kuse.... nevzala som si nič. na srdce nemám a na psychiku som nechcela vziať. tak som si ľahla a snažila sa vedome komplet telo uvoľniť. postupne a pomaly sa upravoval srdcový rytmus, až to úplne prešlo.
podľa mňa si v obrovskom strese. možno práve z toho, že tie nepravidelnosti začali...
ak si mala holter, možno by nebolo od veci zopakovať ho.
ja som mala holter niekoľkokrát a zakaždým ako natruc, nič. ani som nemala zlé pocity. potom mi môj lekár obvodný povedal, že existuje holter na 7 dní, akurát sa platí. uvažujem nad tým, že by som šla na ten, lebo mám presne to, čo ty, akurát to trvá napríklad zo 3-4 minúty a potom to prejde. ale ako naschvál nikdy nie, keď mám holter. a nie je to každý deň, tak raz za 3-4 dni. je to veľmi nepríjemné a obmedzuje ma to v normálnom živote, lebo potom na to stále myslím.
@lonely66 práveže nie bola som sama a varila som a zacítila také chvenie niekedy zakaslem a prejde to ale toto išlo nonstop asi 20 minút až egilok zabral...no kardiológ mi neurobí lebo som mala na jeden mňa aj chrbtica boli týždeň má taha až na zadku mne už je do revu a už sa pomaly s deťmi lúčim bojím sa...:( nemusí to byť vážne?
musíš sa upokojiť, inak si privedieš ďalšie problémy. áno, ja často "zakašlem". a tiež sa mi niečo také stalo, ako som písala, bolo to ešte koncom januára a šlo to hodinu v kuse... lebo stále som o tom premýšľala a bola som úplne vyklepaná. ale potom som si ľahla a absolútne sa uvoľnila. prsty na rukách, nohách, ruky, nohy, brucho, zadok, hrudník, hlava, všetko som vedome uvoľňovala a srdce sa upokojilo. hovorila som o tom s lekárom v tom čase, odvtedy sme sa nedostali k holteru, ale čo sa týka tých ES, tak to mávam častokrát.
a inak, dcéra sa mi liečila kedysi viac než 4 roky na srdce, raz ráno dostala ES, ale také, že vyše hodiny doma to neprestávalo, pediatrička, kardiologička, príjem... kým ju dovyšetrovali, tak ubehli 4 hodiny (a bohvie, či to nemala aj v noci, nevedno). keď sa to stalo, mala 9 rokov. takže o 4 hodinách viem ja. a boli to nepretržité 4 hodiny a prežila to. špekulovali, čo s ňou dlho. konzultovali aj s odborníkmi v BA. napokon jej nasadili lieky, celkom sa to zaliečilo, o 2 roky znova to isté. tak skončila na kardiológii v BA, kde jej liečbu zmenili úplne, potom brala opäť lieky 2 roky a potom postupne vysádzali. teraz je bez liečby takmer 8 mesiacov, práve nedávno mala kontrolný holter a sem-tam ES, ale v norme. tak ja dúfam, že sa to už nikdy nevráti.
chcem ťa tým upokojiť, že šlo o 9-ročné dieťa a ES v jednom kuse určite minimálne 4 hodiny. potom týdeň na JIS, kým ju zaliečili a pustili domov. boli to strašné stresy.
mám za sebou niekoľko rozhovorov práve s dcérinou kardiologičkou. ktorá povedala, že ES samotné nie sú nebezpečné a mnohí ich vôbec ani necítia. ale že sú ľudia, napríklad aj ja a dcéra, ktorí ich cítia a že vtedy je to nepríjemné. ale nie nebezpečné, ak to netrvá pol dňa v kuse... vtedy už treba konať a riešiť u lekára alebo na pohotovosti. že omnoho nebezpečnejšie sú arytmie (prudké zrýchlenie tepu v pokoji), než ES.
raz že mala pacientku, ktorá tam skončila, lebo nevedeli prísť na to (lekári, rodičia), prečo kolabovala. a že tá mala ES takmer v jednom kuse (holter). ale ona necítila ani jednu! a bohvie koľko hodín a dní pred kolapsom mala tie ES, chápeš... takže pokoj. musíš sa ukľudniť. nemáš doma niečo "na nervy"?
@lonely66 no mne sa zrýchli pri Tom tep mala som 120
120 je úplne normálne. pocítiš ES, začneš byť v strese.... ja mávam dosť bežne tep 110 (v kľude!!!). a keď prídu ES, tak to vyletí hore, normálne cítim, ako mi lieta srdce.... potrebuješ ukľudniť, fakt. prestaň na to myslieť... nájdi si nejakú činnosť, zábavku...
Skus si poriesit aj vysetrenia chrbtice cez neurologa alebo si rovno pohladaj kvalitneho fyzioterapeuta. Tiez mam ES, obcas viacej za sebou a prisla som na to ze mne ich riadne zhorsuje chrbtica. Pokial je chrbtica ok tak ziadne es necitim. Akonahle som prudko zablokovana alebo som velmi pretazila chrbat okamzite sa objavia.
Pravidelna liecba od kardiologa a psychiatra
Choď na internú pohotovosť