Extrasystoly

caukyyyy
13. jan 2023

Ahojte!!!
Ľudia ako vy pocitujete extrasystoly? (Nemyslím zvýšený pulz) u mňa je to príšerne… cítim jasné silné preskočenie s následným ďalším jedným silným úderom kedy sa rytmus vráti do normálu. Je to naozaj neskutočne nepríjemne, niekedy až stuhnem čo sa človek tak vyľaká. Záleží určite asi aj od psychiky lebo niekedy mi prídu bolestivé, alebo už sa mi stalo že mi to spravilo aj 3x po sebe.
Ako ste na tom vy? Ja ich mám aj keď silno zakašlem, alebo sa po niečo ohnem na zem, pripadne keď ležím na boku 🙏🤦🏻
To už človek normálne povedomé očakáva kedy budem mať ďalšiu, alebo sú tu dni kedy neni ani jedna.
Čo mi je divne že to býva vačšinou v úplnom klude v posteli, pri športe alebo prechádzke to nemávam.
No hovorte ako ste na tom vy? Niekedy dokáže upokojiť aj to že v tom človek neni sám 😅

neson123
13. jan 2023

Ahoj, ja ich mavam tiez take silne ze ma nutia az zakaslat a mal som uz aj 5 krat po sebe vtedy som sa zlakol a isiel na pohotovost.EKG bolo v poriadku.Tiez ich mavam ked sa zohnem alebo aj po fyzickej aktivite ale nie vzdy.

adulinabobulina
13. jan 2023

Mne pomáha magnerot..

simsalabim
13. jan 2023

Aj ja ich mavam, denne, ale mna teda nelakaju 🤷‍♀️ Niekedy ich musim predychat, ale viem, ze to prejde a nie je nic vazne.

lenuska9999
13. jan 2023

@caukyyyy ja ich mam od covidu , čiže približne 2 roky. Na začiatku to bolo príšerne, strašne som sa zľakla vtedy, par krát som utekala aj na pohotovosť. Niekedy som mala také epizódy, že aj každý druhý úder bola ta extrasystola.. časom sa to zlepšuje. Momentálne ich pociťujem len keď mám pred menštruáciou , alebo keď bojujem s nejakou chorobou. A tiež sú v kľude, hlavne večer. Mne to vysvetlil doktor tak, že keď máš silnejší Pulz napr pri športe atď, není tam priestor na tie extrasystoly. Že začínajú až keď sa srdce spomalí. No a mal pravdu, pri športe to nepociťujem

pakeshi
13. jan 2023

Ja to mam uz 28 rokov a stale si nemozem zvyknut a to budem mat 70 rokov, musite sa naucit s tym zit

luciar260
13. jan 2023

@caukyyyy ahoj, presne ako to popisujes uplne moj pripad, aj pri predklone aj pri lezani na boku ....a hlavne v klude