Ahojte, priatel ma ist o 2 tyzdne k stomatochirurgovi na vyberanie osmicky a mam obavy ze ako to prezite. Ani nie ten zakrok ako to liecenie a hojenie potom, lebo v tom dalsom tyzdni mame naplanovanu dovolenku v Chorvatsku a neradi by sme to rusili. Viete o nejakych tipoch ako by sa ta rana mohla rychjsie zahojit? Dakujeem 🙂
@dajana_lucky mne to robili minulý týždeň, zakázala mi vyplachovať, fajčiť /som nefajčiarka/ a vôbec som neopuchla, rana ma nebolela a pekne sa zahojila 😉 idem ešte na jeden zákrok 😉
doporučujem preložiť zákrok až po dovolenke, to sa nedá predpokladať ako sa to bude hojiť, po prvej som bez problémov na druhý deň šla na víkend na chatu, opuchnuté bolo ale ani moc nebolelo a po druhej som ešte dva týždne chodila na stomatochirurgiu na kontroly s bolesťami. Inak dobrý je šalviový alebo aj kamilkový čaj na vyplachovanie prípadne Cura Sept to sa dá kúpiť v lekárni taká ústna voda po zákrokoch, chladiť sánku ľadovým obkladom cez uterák. Držím palce.
aj mne vyberali, zakázali vyplachovať, nedávať nič..bolelo ma to 2 dni,dala som si tabletku od bolesti a v poho, neopuchla som ani teplota 🙂
tiez odporucam prelozit po dovolenke...ja som bola po oboch trhani 8 -čiek este vyse tyzdna na liekoch od bolesti...to šklbanie nervu a bolesť ktora bola potom bola hrozna..fakt som bez liekov nemohla...aj som preplachovala
ja som s tym nemala ziadne problemi. a to som si ich dala vytrhnut hned ako mi vyliezli aby som mala pokoj kedze sa rychlo kazia. prvy to som ani nevedela ze sa nieco deje.hned sa mi to zacelilo ani krv nic. ani lieky som nebrala,po druhom tak dva dni pobolievalo dasno.
najlepsie je po extrakcii porodit, to som nevnimala bolest zubov 🙂 ... kontrakcie zo spodu a zvrchu mi robili akutnu exktrakciu osmicky ... sranda prevelika.
To ste si mali lepsie naplanovat, ja ny som tyzden po extrakcii radsej nic neplanovala. Ludia su rozni, mojmu muzovi, ked trhali osmicku, ale uz bola kompletne prerezana, tak za pol dna mu nic nebolo. Moj kolega skoncil zase tyzden na pn, lebo dostal teploty a nakoniec atb. Jemu rezali aj sili.
my sme koly mojej osmicke nikde nesli uz Nikdy by som si nedala vytrhnut zub v case dovolenky ak by to nebolo akutne. ja som dva tyzden po zakroku a poviem Ti to co som si zazila neprajem nikomu troje ATB, zapal, chytilo mi to trojklanny nerv..Stale som neni ok
@dajana_lucky mne vyberali dva zuby mudrosti naraz,dolne osmicky 🙂 .. a ako som dnes uz jednej zienke pisala, po vyprchani injekcie som nemala ziadne problemy,ani bolesti... tbl som vobec nepotrebovala...a to som ich nakupila hojne,kedze kazdy ma strasil ze po vyprchani inj "zomrem" od bolesti 🙄 🙄
@dajana_lucky , ja by som to tiez urcite prelozila po dovolenke.. ja som mala vybrate vsetky 4 osmicky naraz v plnej narkoze, opuch prisiel na druhy den a bola som na ibuprofene dost dlho.. ono nikdy nevies ako zazkrok prebehne, mne ich museli vysekavat a jedna vraj bola riadne vzady a velmi sa snou natrapili.. na hojenie je vyborna od curaprox voda, tu som pouzivala (nespominam si ako sa vola, ale je to specialna voda po pooberacnych stavoch, velmi silna)... tiez musi mat makku ketku a zuby aj ked to boli poriadne cistit aby nedostal zapal.. ja som chodila na kontroly, po dvoch tyzdnoch som letela naspat do UK (to bolo najskor kedy sa dalo, este v to rano som bola u zubara aby skontroloval ci je vsetko ok)... kazdopadne mala som kamosov, ktory mali vyklbenu sanku po zakroku, pripadne ine komplikacie, takze nie je to sranda...
jaaaj baby, ja som objednana na extrakciu na konci septembra, som zvedava, ako ja zareagujem....bojim bojim trosku
baby cchela by som sa spytat ,kde idete alebo boli ste na zakroku ,potrebujem sa objednat moj zubar ze v Ruzinove ,bol tam niekto z VAs ,a cena koko to asi vynde ,dakujem za odpoved 🙂))
@dajana_lucky
Ja by som to asi pred dovolenkou neriskovala. Nemusí mu byť nič, ale može mať komplikácie. Ale to sa dopredu nedá predvídať. Mne chirurgicky vyberali 8, pekne sa to hojilo, ale dávala som si sem-tam ibaligin. Nebolo to však nič hrozostrašné. A inak, mne tiež tak povedali, že nevyplachovať. Ja som si tuším len raz denne mala prepláchnuť corsodylom.
Ja som bola zrovna minulý týždeň na extrakcii a v pohode. Ešte moja zubárka ma strasila, že ma to bude pekne bolieť, opuchne mi to a asi bude treba atb...aj mi to zasivali a som ok. Len v ten deň trhania trošku pobolievalo,ale ináč nič. Tiež odporúčali vyplachovat repikom. Ale u každého to je individuálne, ako aj s pôrodom 🙂 no je pravda, že chlapi zle znášajú aj chrípku
@dajana_lucky vyplachovať repíkom alebo šalviou, to ti povie aj lekár po zákroku... je dosť možné, že mu preventívne nasadí aj atb, potom by bolo vhodné vyhýbať sa priamemu slnku... ale teda neviem či to máte úplne dobre naplánované, mne napr. tú ranu aj šili a bolo treba vybrať stehy, ťažko povedať, ako to bude prebiehať u tvojho priateľa...