Extrakcia zuba mudrosti - bolesti

enesi10
20. jún 2024

Ahojte, pred 4 dňami mi vyberali dolnú osmičku. Zákrok bol v poriadku no hneď v prvý deň som dostala horúčky. Na druhý deň rovno k zubnej lekárke, ktorá mi predpísala antibiotiká. Som celá opuchnutá nedalo sa mi prehĺtať a ranu mám veľmi zahnisanú. Príde mi, že bolesť od posledných dní celkom ustúpila a to bola naozaj strašná mala som chuť si vyškubať vlasy. Začína sa mi tvoriť už aj modrina. Mám veľký strach, že z toho môžem dostať zápal okostice.
Máte nejaké skúsenosti? Poprípade nejaké rady ako zmierniť opuch? Prikladám ľad a vyplachujem repíkom a harmančekom.

michaela329
20. jún 2024

@enesi10 no ...mne hlavne chirurg zakázal vyplachovanie repikom, lebo rozpúšťa stehy. Jemne som v ustach valala len ustnu vodu po extrakcii a umyvala zuby jemnou kefkou na to určenou - oboje z lekárne.

enesi10
autor
20. jún 2024

@michaela329 naozaj? to som nevedela, mne totiž chirurg nepovedal po zákroku nič. nečakala som, že to bude mať takýto nepríjemný priebeh preto ma to dostalo. ďakujem za odpoveď

michaela329
20. jún 2024

@enesi10 mne dal aj leták...tam bolo všetko. V lekárni som potom kupovala podľa neho. Hojila som sa pekne, nikto mi neveril, že mi to hodinu a pol vysekavali a mala som tri stehy.

turga
20. jún 2024

odporucam kupit si anginal salviovy sprej a striekat si nato, synovi to velmi pomohlo a mne tiez ked mi vyberali hornu osmicku. Caka ma dalsia coskoro a urcite si znova kupim