Ahojte, pred 4 dňami mi vyberali dolnú osmičku. Zákrok bol v poriadku no hneď v prvý deň som dostala horúčky. Na druhý deň rovno k zubnej lekárke, ktorá mi predpísala antibiotiká. Som celá opuchnutá nedalo sa mi prehĺtať a ranu mám veľmi zahnisanú. Príde mi, že bolesť od posledných dní celkom ustúpila a to bola naozaj strašná mala som chuť si vyškubať vlasy. Začína sa mi tvoriť už aj modrina. Mám veľký strach, že z toho môžem dostať zápal okostice.
Máte nejaké skúsenosti? Poprípade nejaké rady ako zmierniť opuch? Prikladám ľad a vyplachujem repíkom a harmančekom.
Pozri zopar rad tu https://zapisnikzubarky.sk/blog/co-robit-a-co-n...
@michaela329 naozaj? to som nevedela, mne totiž chirurg nepovedal po zákroku nič. nečakala som, že to bude mať takýto nepríjemný priebeh preto ma to dostalo. ďakujem za odpoveď
@enesi10 mne dal aj leták...tam bolo všetko. V lekárni som potom kupovala podľa neho. Hojila som sa pekne, nikto mi neveril, že mi to hodinu a pol vysekavali a mala som tri stehy.
odporucam kupit si anginal salviovy sprej a striekat si nato, synovi to velmi pomohlo a mne tiez ked mi vyberali hornu osmicku. Caka ma dalsia coskoro a urcite si znova kupim
@enesi10 no ...mne hlavne chirurg zakázal vyplachovanie repikom, lebo rozpúšťa stehy. Jemne som v ustach valala len ustnu vodu po extrakcii a umyvala zuby jemnou kefkou na to určenou - oboje z lekárne.