Extrakcia zuba

sjuu1998
14. júl 2023

Dobrý deň. Môjho priateľa bolelo ďasno na pravej strane a na tej istej strane mu opuchlo aj lice tak sme išli hneď na pohotovost kde sa ukázalo ze je poškodený zub a zanesena infekcia. Zub vytrhli (nejde o zub múdrosti a nie chirurgicky so šitím) ale opuch lica zostal dokonca sa mi zdá väčší. Nedostali sme žiadne antibiotika (sme v Holandsku). Viete aké lieky môže užiť na zmiernenie bolesti, respektíve nejaké rady na rýchlejšie zahojenie a kedy približne zmizne ten opuch? Co sa týka stravy, nakúpila som mu detské výživy, aby sa tam neostal žiadny kúsok jedla..na internete som čítala že vyplachovanie sa môže robiť až na ďalší deň. Boli sme tam dnes doobeda. Ďakujem vopred za rady ❤️

annnna18
14. júl 2023

@sjuu1998 opuch by mal miznut kazdy den lepsie a lepsie nemoze sa zvacsovat, ja by som prikladala studene obklady aspon dnes pripadne zajtra, zajtra este bude isto opuchnuty.Tie vyzivy su super aby sa mu tam nic nedostalo.Skoda tych antibiotik zisli by sa mu ked uz mal takyto zapal 🙄 neviem ci sa tam u vas da kupit ustna voda s corsodylom tym vyplachovat ale nerobit ziadny podtlak iba jemne ,,popremielat,, na tej strane