Extrakcia zuba

liwinka9
9. máj 2022

Ahojte som po etrakcii zuba 8 už su to 4 hodiny a stale mám strpnutu tvar .Ake mate skusenosti? Kedy a kolko ste pili vodu ? Bolelo vas to potom ?

Vopred Dakujem za odpovede 🙂

esmera50
9. máj 2022

@liwinka9 Tak mne extrahovali pred rokmi zub osmičku, ktorý bol v ďasne celý ukrytý, ja som mala nieže stŕpnutú tvár, ale tzv. kontraktúru, to jest som nemohla dva týždeň ani ústa poriadne otvoriť, ani si umyť zuby, až to potom povolilo, ale som si to nahrievala Soluxom....Každá extrakcia bolí :D To Vám prejde

hviera81
9. máj 2022

bolelo. asi tri dni som usta nevedela otvorit, vyzivy, kasicky....

kittykat22
9. máj 2022

@liwinka9 po tej osmicke to bolo celkom dlho si spominam 🙂 napit vody sa mozes normalne. Ak tam mas stale ranu, tak si najskor vyplachni usta a potom sa napi. Ak ti to bude prijemnejsie tak mozes cez slamku.

liwinka9
autor
9. máj 2022

@kittykat22 nemožem viplachovat mám to zašite najskôr ,asi aš zajtra .. pijem ces slamku len bojim aby nejako tie stehi nevisli

kittykat22
9. máj 2022

@liwinka9 ah, mas to site. Ja som nemala. To je nemile. Pozri si tento clanok, tam najdes vsetky odpovede 🙂 https://zdravi.euro.cz/leky/trhani-osmicek-reko... daj si ibuprofen a schlad si to miesto. Zajtra bude urcite lepsie.

esmera50
9. máj 2022

@liwinka9 no, tak napiť vody sa môžeš, ak otvoríš ústa...ja som jedla mesiac len všetko kašovité a pila so slamkou, a mala som to aj šité, nastúpili horúčky, bolo treba nasadiť ATB

esmera50
9. máj 2022

@kittykat22 ja som kvôli obrovskej bolesti musela zopár dní potom brať Ibuprofen každé štyri hodiny...inak to nešlo

esmera50
9. máj 2022

@liwinka9 stehy sa udržia, neboj sa, napiť sa môžeš

liwinka9
autor
9. máj 2022

@esmera50 aj ste si to niečim viplachovali ?

liwinka9
autor
9. máj 2022

mna to zatiaľ neboli ,len je to neprijemne a stale strpnute
@kittykat22

kittykat22
9. máj 2022

@liwinka9 budes v pohode, neboj 🙂 keby zacalo boliet daj si ibuprofen 400.ku a bude zase lepsie

esmera50
9. máj 2022

@liwinka9 čo ja viem, už si nepamätám, ale nahrievala som si t zvonku Soluxom a kontraktúra povolila, inak by to trvalo dlhšie, som to robila pár razy denne, a tuším výplach repíkom nie je na škodu

anjelik44
9. máj 2022

@liwinka9 ahoj kup si nejaku ustnu vodu odpprucam pomohlo mi to dost toto je po dentalnych chirurgickych ukonoch , kde som sa nedostala kefkou , ja som vyse tyzdna nevedela anonkefku dat riadne do ust bol to masaker no , vyplaxhy az zajtra ano trpnutie 4 hod je este ok to prejde dostala si iate velku davku , a este vyplach z rumanceka na rychlejsie hojenie a paralen na bolest prve dni 🙂 drzim palce hlavne si to osetruj a jedz na druhej strane a hygiena aby sa tam nieco nedostalo 😊

anjelik44
9. máj 2022
zuzkaa1991
9. máj 2022

@liwinka9 muz mal asi pred .mesiacom mal nakoniec aj cystu aj site.....tak on jedol na druhý den (cisty chlap 🤣) ale mal.bolesti silne mne pred rokom trhali 8cku zubarka mi dala prasok aulin do 5min ulavila ssa bolest tak isto.aj miz bral týždeň aulin a fungoval.v pohode.....urcite pit cez slamku pomalicky.kasicky vyzivy zemiakovu kasu a take prvy den dva ;)

liwinka9
autor
9. máj 2022

@anjelik44 to sa moze ustna voda ?

liwinka9
autor
9. máj 2022

@zuzkaa1991 ten aulin je na recept?

aurina
9. máj 2022

@liwinka9 ja som bola po dvoch extrakciach osmicky. v ZIADNOM PRIPADE si to minimalne 24 hodin nevyplachni. Kludne aj 48 hodin. Ja som si vyplachla extracnu ranu, zrazeninu co sa ti tam zacina tvorit prve hodiny po extrakcii som si vyplachla a dostala som zapal okostnice. Tak fakt na to pozor. A na bolest najlepsi flektor v prasku 🙂

aurina
9. máj 2022

@esmera50 a nic mliecne teraz par dni nemozes jest ani pit

zuzkaa1991
9. máj 2022

@liwinka9 ano na recept su tabletky ale.prasok rychlejsie zabera....väčšinou flektor pouzivaju od bolesti ale.to mi telo odmieta ;) určite daco od bolestimak vam bude vyprchat injekcia.....muz napr. Uz po 2hodinach bral aulin ked dosiel z pohotovosti take bolesti mal

liwinka9
autor
9. máj 2022

@aurina a zuby cistit Možem ?

oblecenie99
9. máj 2022

@aurina práve som to isla písať,kolegyni sa stalo to isté,fakt pozor na výplachy.

liwinka9
autor
9. máj 2022

@zuzkaa1991 tak as take bolesti nemam ale dala som si ibalgin rapid tak uvidime zajtra

aurina
9. máj 2022

@liwinka9 necisti si ich dnes radsejj.... zajtra si vycisti ale naklon si usta tak,aby sa ti este do tej rany nedostala voda...

anjelik44
9. máj 2022

@liwinka9 ano moze ale az od tretieho dna odpprucaju zubari , konkretne co som dala fotku nesmie sa uzivat viac ako 2 tyzdne

anjelik44
9. máj 2022

@anjelik44 a ano opatrne urcite , nesmie sa silno vobec len kus podrzat vyplut

sigma510
9. máj 2022

Spodné boli úplne v dasnach zarastené, takže tam sa aj šilo, každú mi dávali von asi hodinu, do týždňa to bolo okej. Vrchné mi trhali obe, za dva dni som nevedela ze mi niečo robili, takže ja vravím tak, že radšej zub trhať ako koleno vŕtať 😀

liwinka9
autor
10. máj 2022

Ahojte ,tak bolest je celodenna,skusila sa som repik ale to až do plaču mi prišlo taaka bolest ..je to v pohode?

anjelik44
11. máj 2022

@liwinka9 liek na bolest si si dala? Bolest trva aj 2-3 dni postupne odide , hoji sa miesto

esmera50
11. máj 2022

@anjelik44 len tá bolesť bude veľká ešte nejaký čas...treba pravidelné Ibalginy :d